APELACIONI SUD SMANJIO KAZNU ŽRTVI MANIJAKA: Snežana Pahla osuđena na godinu dana
Foto: Nemanja Pančić

PRESUDA

APELACIONI SUD SMANJIO KAZNU ŽRTVI MANIJAKA: Snežana Pahla osuđena na godinu dana

Crna Hronika -

Božidar je po povratku iz kafane silovao suprugu Snežanu, koja je uzela nož i izbola ga u stomak, posle čega je napasnik izdahnuo u dvorištu

POŽAREVAC - Snežana Pahla (52) iz Starog Kostolca pravosnažno je osuđena na godinu i po dana zatvora za ubistvo namah supruga Božidara Pahla (58). Ona je supruga ubila u porodičnoj kući u junu 2014. godine.Presudu je doneo Apelacioni sud u Kragujevcu, postupajući po žalbama na presudu požarevačkog Višeg suda, koji je Snežanu osudio na dve i po godine zatvora. Na ovu kaznu žalili su se i Više javno tužilaštvo i Snežanin advokat, čija je žalba usvojena i kazna smanjena na godinu i po dana. Kako je Pahla već odslužila dve trećine kazne, ima pravo da uskoro izađe na uslovnu slobodu.

Kuća strave... Ovde je Snežana pajserom presudila mužu nasilniku
Kuća strave... Ovde je Snežana pajserom presudila mužu nasilniku

Uslovna sloboda

Podsetimo, nakon rastanka od supruga, Snežana je nastavila da živi u njihovoj kući u Starom Kostolcu, dok se Božidar preselio u kućicu u istom dvorištu. U junu 2014. godine on se pijan vratio iz kafane, pokušao pajserom da razvali vrata njene kuće. Kad ga je nesrećna žena pustila, on ju je silovao, pa je Snežana dograbila nož i ubola ga dva puta u stomak.Sama se predala policiji- Kad je nasilnik ustao i krenuo ka njoj, ona je uzela pajser i nekoliko puta ga udarila u glavu. Božidar je izašao iz kuće, teturao se po dvorištu i pao. Kad je Snežana videla da ne daje znake života, pozvala je policiju - ispričao je ranije naš izvor iz istrage.Nesrećna žena je godinama trpela porodično nasilje i stalno prebacivanje supruga da nije dobro vaspitala njihovo troje dece. Snežanini rođaci ispričali su za naš list da je ona kao tinejdžerka pobegla za Božidara i da ju je tukao od početka braka. Takođe, naveli su da se danima pred ubistvo žalila da on mnogo pije, ali da o problemima nije pričala s komšijama zbog sramote.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track