DŽIHADISTA PRETI: Za 15 godina biću predsednik Srbije

Tefik Mujović napravio incident u sudnici

DŽIHADISTA PRETI: Za 15 godina biću predsednik Srbije

Crna Hronika -

Specijalni sud, podsetimo, njemu i još šestorici optuženih sudi zbog optužbi da su učestvovali u vrbovanju i slanju srpskih državljana na ratište u Siriju i zbog terorizma

BEOGRAD - Tefik Mujović, koga su obaveštajne službe označile kao osobu od koje „preti najveća opasnost širenja Islamske države u Srbiji i mogućih terorističkih napada“, juče je napravio incident u sudnici Specijalnog suda, zbog čega je kažnjen sa 100.000 dinara i udaljen iz prostorije.Specijalni sud, podsetimo, njemu i još šestorici optuženih sudi zbog optužbi da su učestvovali u vrbovanju i slanju srpskih državljana na ratište u Siriju i zbog terorizma.Pre nego što je juče svedočenje počeo svedok pod zaštitom Agnes Čeković, Mujović je zatražio da ga „vrate u logorsku sobu 119“, aludirajući na ćeliju u kojoj boravi. Sudija Mirjana Ilić upitala ga je zbog čega traži da se vrati u pritvor, na šta je on odgovorio:

- Možete da se iživljavate nad Bošnjacima, gospođo, ali nada mnom ne možete. Vi ste školovani, ali nećete da budete objektivni, kao ni tužilac. Ja ću izaći za 15 godina. Videćemo se i ja ću se kandidovati na predsedničkim izborima. Tada će vladati demokratija u Srbiji - odgovorio je Tefik Mujović.Sudija Ilić rekla mu je da su njegova prava ispoštovana, na šta je on planuo.- Sada sam logoraš i hoću da me vratite. Ili me vratite ili me streljajte! Da slušam montirane priče, ne želim - povikao je Mujović, na šta mu je sudija saopštila da je kažnjen i da se vrati na optuženičku klupu, ali je on to odbio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track