BRUTALNO UBISTVO U SALCBURGU: Migranti iz Sirije opisali kako su mučili srpskog pevača
Foto: Printscreen Fb

Telo pronađeno u kadi

BRUTALNO UBISTVO U SALCBURGU: Migranti iz Sirije opisali kako su mučili srpskog pevača

Crna Hronika -

Protiv dvojice sirijskih imigranata, starih 19 godina, austrijsko tužilaštvo podiglo je optužnicu za brutalno ubistvo Srbina Aleksandra Markovića (30) u Salcburgu.

Kako pišu austrijski mediji, dvojica imigranata biće optuženi za ubistvo i pljačku, s obzirom na to da je optužnica protiv njih dvojice predata sudu u Salcburgu 14. novembra, prošlog ponedeljka.

Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube

Austrijski mediji prvi put iznose detalje zločina kroz iskaze aktera te kobne pljačke. Tinejdžeri, koji su uhapšeni dve nedelje nakon zločina, u policiji i tužilaštvu rekli su da im nije bila namera da ubiju Markovića već da ga opljačkaju.Ipak, jedan od dvojice okrivljenih praktično je priznao ubistvo, rekavši da jeste vezao i gušio žrtvu, ali da nije verovao da će Srbin od tog maltretiranja preminuti.

RAZREŠENO SVIREPO UBISTVO SRBINA: Dva Sirijca do smrti mučila muzičara iz Valjeva!

Njegov saučesnik priznao je da je opljačkao stan u koji su upali, ali je negirao da je učestvovao u prebijanju i davljenju žrtve.

Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prema navodima optužnice, okrivljeni su davili Markovića, vezali mu ruke i noge, te ga smestili u kadu. Mučenjem su pokušali da iz njega izvuku pin kod njegove kreditne kartice, sa koje su planirali da povuku novac.Mučenje je, međutim, bilo smrtonosno po pevača.

(FOTO) MONSTRUOZNO UBISTVO SRBINA (30) U AUSTRIJI: Trebalo je da se ženi, a pronađen mrtav u kadi!

Kada su shvatili šta su uradili, Sirijci su deterdžentom i šamponom pokušali da sa kade speru tragove i otiske. Potom su temeljno pretresli stan, i iz njega odneli dragocenosti, ali i najmanje 45 komada odeće, mobilni telefon žrtve i njegovu torbu.

Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Prema austrijskom krivičnom zakonu, kazne za ubistvo variraju od 10 godina do doživotnog zatvora, u zavisnosti od okolnosti svakog pojedinačnog slučaja. Sud posebno ocenjuje da li je ubica imao nameru da liši života žrtvu ili je izvršio ubistvo iz nehata, ali i kakve su okolnosti ubistva, odnosno da li je ubistvo bilo posebno brutalno. U ovom slučaju, sud će verovatno uzeti u obzir i godine ubice, zbog čega kazna može biti i blaža.

NOVI DETALJI ZLOČINA U SALCBURGU: Pevač Aki Marković najverovatnije poznavao ubicu

Ostavili otiske, ispale im isprave

Po izlasku iz stana, Markovićeve komšije spazile su Sirijce. Neopreznost kriminalaca pokazuje i činjenica da su inspektori koji su radili uviđaj na licu mesta pronašli privremenu ispravu jednog od imigranata. On je potom uhapšen u Nemačkoj, a na sebi je nosio odeću koja je pripadala pokojnom Markoviću. Kod uhapšenog je nađen i kontakt drugog migranta, koji je takođe ubrzo uhapšen. Inače, Marković ih je upoznao na železničkoj stanici u Salcburgu.

(Blic/M. Jovićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track