OSUMNJIČENI ZA TERORIZAM NAPUSTIO SPUŽ: Sinđelić na slobodi, čuvaju ga policajci
Foto: Facebook Printskrin

Postao svedok saradnik

OSUMNJIČENI ZA TERORIZAM NAPUSTIO SPUŽ: Sinđelić na slobodi, čuvaju ga policajci

Crna Hronika -

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, osumnjičen za organizaciju terorističkih napada u Crnoj Gori u izbornoj noći, napustio je Istražni zatvor u Spužu nakon što je odlukom Višeg suda u Podgorici i zvanično postao svedok saradnik, pišu danas crnogorski mediji.

Sinđelić je zatvor napustio juče u popodnevnim satima, a osim što ga neće goniti za pokušaj terorističkog napada, Tužilaštvo mu je, shodno zakonskim procedurama, pružilo i zaštitu koju će sprovoditi službenici Uprave policije, navode "Dnevne novine".

Foto: Beta
Foto: Beta

Prethodno, Sinđeliću je status ponudio specijalni državni tužilac Saša Čađenović pošto je procenjeno da njegov iskaz može doprineti rasvetljenju slučaja i da je njegova izjava od višeg značaja od štetne posledice koja mu se stavlja na teret, prenosi RTCG.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Sinđelić će biti svedok saradnik u procesu koji se u Podgorici vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Širkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije.

Odluka da je Sinđelić dobio status svedoka saradnika u tom predmetu objavljena je na sajtu Višeg suda.

SINĐELIĆ PROPEVAO O RUSKOJ ZAVERI U CRNOJ GORI I DIKIĆU: Postaje svedok saradnik!

U obrazloženju odluke se navodi da je doneta nakon ocene suda da će svedok saradnik svojim svedočenjem "znatno doprineti dokazivanju predmetnih krivičnih dela i pomoći otkrivanju i dokazivanju drugih krivičnih dela za koja se osnovano sumnja da je kriminalna grupa vršila".

MISTERIJA, NOĆU SLETEO U PODGORICU: Sinđelić, glavni osumnjičeni za pokušaj terorizma u CG u Spužu

Sinđelić se tereti da je sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem bio jedan od ključnih članova kriminalne grupe koja je u noći 16. oktobra "trebalo da izazove krvoproliće na ulicama Podgorice, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Mila Đukanovića".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track