Čuvar banke u Bogatiću iz trezora odneo 9,5 miliona

vuk čuvao jagnje

Čuvar banke u Bogatiću iz trezora odneo 9,5 miliona

Crna Hronika -
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađen je celokupan iznos novca

ŠABAC - Šabačka policija je danas saopštila da je uhapsila radnika obezbeđenje D.I. (40) zbog sumnje da je napravio originalne ključeve ulaznih vrata Uprave za trezor i potom iz sefa ukrao više od 9,5 miliona dinara. Osumnjičeni je bio zaposlen u ekspozituri Uprave za trezor u Bogatiću "gde je više nedelja osmatrao zaposlene gde ostavljaju ključeve od trezora, a potom je iskoristio njihovu nepažnju, izneo originalne ključeve od ulaznih vrata i napravio kopije".

Policija navodi i da je osumnjičeni 25. maja "u kasnim večernjim satima, nakon završenog radnog vremena, sa iskopiranim ključevima otvorio ulaznu metalnu rešetku i dvoje staklenih ulaznih vrata". Potom je, dodaje se u saopštenju, odgovarajućom šifrom isključio alarm i ušao u prostorije Uprave za trezor gde je iz radnih stolova uzeo dva ključa za otvaranje trezora, otključao ga i uzeo 9.699.600 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađen je celokupan iznos novca uzetog iz trezora a koji je bio zakopan u blizini kuće. Osumnjičeni, kome je određeno policijsko zadržvanje, uz krivičnu prijavu će biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Šapcu.

Policijski službenici Policijske uprave u Šapcu su dana 31.05.2012. godine, lišili slobode i odredili meru zadržavanja do 48 časova Draganu I. (1972) iz Bogatića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teške krađe, u Bogatiću na štetu Ministarstva finansija Uprave za trezor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track