RAMUŠ I DAUT RAZRADILI BIZNIS: Haradinajev klan švercuje oružje kroz Srbiju?!
Foto: Printscreen I Fonet

Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer

RAMUŠ I DAUT RAZRADILI BIZNIS: Haradinajev klan švercuje oružje kroz Srbiju?!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj vodi jedan od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu, a za šverc oružja godinama koristi put kroz Srbiju i naše građane koje debelo plaća.

Prema navodima lista, šverc se odvija Dunavom, u Srbiji se sa brodova oružje pretovaruje u kamione za transport peska i ide na Kosovo, odakle kreće i završava na raznim ratištima i kod islamista.

"Prošlog petka kroz Srbiju je prošao nelagalni tovar oružja koje švercuje klan Ramuša Haradinaja, ratnog zločinca sa Kosova", saznaje list u srpskim bezbednosnim službama. Prema tim tvrdnjama, tovar u kojem se nalazilo 1.200 komada kratkih automatskih pušaka, "zbrojovka" i mnogobrojnog lakog naooružanja, krenuo je brodom iz nemačkog Bamberga prošle nedelje i na brodu "Lađar" oružje je bilo smešteno u nepromočive plastične torbe i vezano za korito broda.

"Kanalom Rajna-Majna-Dunav došli su do Dunava, potom plovili preko Slovačke, gde se u mestu Komarno, na granici sa Mađarskom utovarili dodatno oružje. Potom su preko Mađarske došli do Hrvatske, a Dalju kod Vukovara bila im je sledeće stanica", piše list.

Prema navodima lista, u Srbiji su pristali kod Sremske Mitrovice. "Brod je izdignut, voda ispuštena, a tovar obezbeđen i prebačen u kamion jednog srpskog auto-prevoznika koji služi za transport peska. Tako je oružje prebačeno na Kosovo".

Organizator ove grupe je Ramuš Haradinaj, klan operativno vodi njegov brat Daut Haradinaj, koji je, piše list, na crnoj listi američkog Stejt departmenta, a operativni podaci SAD braću Haradinaj povezuju sa organizovanjem terorističkih grupa koje su izvele napad u Kumanovu.

"Ostali ključni igrači ovog klana su Djuk Nikolaj Dukađini i Ljuljzim Beriša. Upravo su njih dvojica sa Dautom Haradinajem boravili u Novom Sadu prošle nedelje, gde su isplatili Srbe kojim im pomažu i dogovorili sledeće isporuke. Ovaj kanal fukcioniše godinama", tvrdi izvor lista.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track