6 GODINA ZA SMRT MAJKE TROJE DECE: Perica Jović autom udario Draganu pred ćerkicom (5)

Preminula tri dana kasnije od teških povreda

6 GODINA ZA SMRT MAJKE TROJE DECE: Perica Jović autom udario Draganu pred ćerkicom (5)

Crna Hronika -

JAGODINA - U Višem sudu u Jagodini Perica Jović (61) iz Majura kod Jagodine danas je ponovo osuđen na šest godina zatvora zbog smrti Dragane Milanović (29) iz istog sela u saobraćajnoj nesreći.

Istu presudu taj sud je izrekao u martu ove godine, ali posle žalbe Apelacioni sud je vratio Višem na ponovno odlučivanje. Jović je svojim automobilom u januaru prošle godine udario Draganu koja se nalazila van puta i držala za ruku petogodišnju ćerku.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Dragana je preminula od teških povreda zadobijenih od udara tri dana kasnije, a Jović je uhapšen čak šest dana posle nesreće. Jović je automobilom „punto“ na putu iz Fabrike kablova, gde je radio, izleteo na trotoar, udario Draganu s leđa i odbacio je 11 metara, pa je zakočio 50 metara dalje.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prema svedočenjima članova Draganine porodice, vozač-ubica pijan se teturao i provocirao ih nakon nesreće.

- Sa sinom Aleksandrom sam u dvorištu popravljao mašinu. Tu su bile Dragana i Milica (5), koje su nam skuvale kafu. Taman je iskoračila iz dvorišta kada je puklo. Istrčali smo na ulicu i videli nepomičnu Draganu. Jović je izašao iz vozila, teško je hodao. Bio je pijan - pričao je pre dve godine Draganin svekar Nenad.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Svekar je tada tvrdio i da je Jović bio toliko pijan da mu se u Hitnoj pomoći smejao, unosio u lice i pitao: Kako je snajka, je l‘ dobro? Zatim je nastavio: Šta je bilo, nemojte da lažete, ona se okliznula, a ja sam je malo zakačio po ruci.Ustanovljeno je da je Jović vozio u pripitom stanju.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track