RUMA: Uhapšeni zbog pronevere više od 65 miliona dinara
Foto: Slađana Stojanović

Nisu izdavali fikalne račune

RUMA: Uhapšeni zbog pronevere više od 65 miliona dinara

Crna Hronika -

BEOGRAD - Policija u Rumi rasvetlila je proneveru više od 65 miliona dinara na štetu vlasnika privrednog društva u Pećincima i uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče za to krivično delo.

Osnovano se sumnja da su uhapšeni D. G. (27), Z. M. (53), P. L. (32) i M. S. (25), zaposleni na benzinskoj pumpi u vlasništvu privrednog društva, prilikom naplate prodatog goriva nisu izdavali fiskalni račun kupcima, a prisvajali su gotov novac, što su pravdali falsifikovanjem internih otpremnica preduzeća, izdavanih za potrošnju poljoprivrednih i radnih mašina u vlasništvu preduzeća.

Oni se terete da nisu zavodili falsifikovane otpremnice u evidenciji sipanja goriva za sopstvene potrebe, već su iste dostavljali u knjigovodstvo preduzeća i tako pravdali prodato gorivo, te su na taj način, u periodu od aprila 2014. do oktobra 2016. godine, oštetili preduzeće za iznos od 65.358.418 dinara.

Osumnjičeni se takođe terete da su sipali gorivo i u privatne automobile koje nisu plaćali, već su sačinjavali falsifikovane otpremnice kao da je usuto gorivo u radne mašine u vlasništvu preduzeća, a prilikom pretresa stana Z. M., policija je pronašla izvesnu sumu dinarskog i deviznog novca za koji se sumnja da je protivpravno prisvojen.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, određen im je pritvor do 30 dana.

Krivična prijava u redovnom postupku je podneta i protiv osoba starosti 23 i 37 godina, takođe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track