NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U RATINI: Deca gledala masakr
Foto: Privatna Arhiva

TRAUMA

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U RATINI: Deca gledala masakr

Crna Hronika -

Sine, ubi me komšija Života, poslednje su reči koje je ranjena Gorica Stevanović izgovorila preko telefona svom jedincu, koji u trenutku pucnjave nije bio u porodičnoj kući

KRALJEVO - Meštani sela Ratina danas u podne će ispratiti na večni počinak bračni par Stevanović - Zorana (67) i Goricu (64) , kao i njihovog rođaka Miloja Kostovića (54), koje je prekjuče iz lovačke puške pobio komšija Života Radičević (61).

Ubio komšije, pa sebe... Ži­vo­ta Ra­di­če­vić
Ubio komšije, pa sebe... Ži­vo­ta Ra­di­če­vić

Dan posle Radičevićevog krvavog pira u selu, tokom kojeg je ranjen i Živan Čurlić (36), šokirani meštani i dalje prepričavaju tragičan događaj.- Života je bio ljut zbog đubriva koje je Zoran vukao s Milojem na njivu. Pozvao je komunalnu policiju, a nakon što su oni otišli, otpočeo je krvavi pir. Prvo je upao u kuću u kojoj je bila Gordana i upucao je sačmom za krupnu divljač, i to pred unucima - pričaju meštani.Kako kažu, teško ranjena Gordana je poslednjim atomima snage uspela da pozove sina, koji je s bratom došao kući.- Stavili su je u kola i krenuli ka bolnici. Kažu da ih je dva puta samo nemo pogledala i izdahnula pred pragom bolnice - navode naši sagovornici.Života je potom otišao na njivu i na mestu ubio Zorana i Miloja, koji su tamo radili, a zatim se svojim vozilom „pežo 206“ zaputio prema kući porodice Čurlić.- Niko ne zna šta je njima zamerio. On je sreo baku i pitao za domaćina, ali je napolje izašao Života Čurlić. Počeo je da puca na mladića, koji je uspeo da pobegne iza kuće, ali ga je ipak pogodio u nogu - dodaju naši sagovornici.Policiju je nakon zločina navodno prvi pozvao sin ubice, a inspektori su uspeli da ga stignu na seoskom groblju, gde je potom, pred spomenikom svojih roditelja, izvršio samoubistvo.Porodice Stevanović i Čurlić juče nisu bile raspoložene za razgovor s novinarima.

Motiv svađaĐUBRIVOM MAZAO OGRADUMotiv masakra kakav se ne pamti u kraljevačkom kraju navodno je svađa oko njive i stajskog đubriva.- Radičević je kupio njivu ispred kuće Stevanovića. Čak je i neke kočiće pobo oko nje. Stalno se žalio zbog tog đubriva, pa je dan pre ubistva đubrivo sakupio s puta i namazao ogradu Stevanovića - kažu rođaci ubijenog bračnog para.

SUPRUGA UBICE Za zločin saznala na putu u Crnoj Gori ZA SVE JE KRIVA PARCELAEkipa Kurira juče je u porodičnoj kući Živote Radičevića zatekla njegovu suprugu Svetlanu. Vidno uznemirena i potresena, ona je kazala da ni sama ne zna zašto se njen muž odlučio na krvavi pohod.- Zoran Stevanović i moj muž su bili najbolji drugovi. Posećivali smo se, odlazili na slave... Sve je bilo u redu dok moj muž nije kupio tu zemlju koja se graniči s njihovom. Tada su počele svađe i netrpeljivosti - kazala je za Kurir Svetlana Radičević.Ona kaže da je njenog muža strašno pogodilo to što su ga Stevanovići dva puta tužili, i to, kako kaže, neosnovano.- To ga je strašno zabolelo. Čarke i svađe su zbog toga bile sve češće. Ovakav kraj, međutim, nisam očekivala - kazala je ona.Supruga ubice kaže da za vreme masakra nije bila u kući.- Bila sam na putu u Crnoj Gori. Snaja me je pozvala telefonom i rekla da je dolazila Hitna pomoć, da se nešto dešava i ja sam se odmah uputila kući - završava Svetlana Radičević.

Šok i neverica kolateralna šteta MILOJE KOSTOVIĆ UBIJEN SLUČAJNOReporteri Kurira zakucali su juče i na vrata porodice ubijenog Miloja Kostovića. Ukućani koje smo tamo zatekli kazali su da su šokirani vešću da je Miloje ubijen dok je zajedno sa Zoranom radio na njivi, ali ni tamo niko nije želeo da razgovara s novinarima. U porodici nastradalog Kostovića kratko su nam rekli da se on našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.- Nije bio u sukobu sa Životom. Otišao je da pomogne Zoranu i eto šta se desilo. Bio je u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Ne znam ništa više - rekao nam je Milojev pastorak Matija.

Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track