Policija privodi za napad na popa Savu

Provera alibija

Policija privodi za napad na popa Savu

Crna Hronika -
Maskirani napadači upali su 31. maja u kuću oca Save u nameri da je opljačkaju, ali su pucali svešteniku u glavu nakon čega je on operisan

DERVENTA/DOBOJ - Centar za javnu bezbednost (CJB) Doboja priveo je više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s razbojništvom i premlaćivanjem sveštenika Save Todorovića i njegove supruge Jelice, prošle sedmice u porodičnoj kući u Kalenderovcima kod Dervente.

Privedene su osobe s kriminalnom prošlošću, proveraju se njihovi alibiji u vreme kada su napadnuti otac Savo i njegova supruga.

Maskirani napadači upali su 31. maja u kuću oca Save u nameri da je opljačkaju, ali su pucali svešteniku u glavu nakon čega je on operisan. U CJB Doboj nisu mogli da navedu šta je ukradeno iz sveštenikove kuće, jer je, kako navode, istraga još u toku.

Iz banjalučkog Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) potvrđeno je da je Todorovićevo zdravstveno stanje stabilno i da je svestan.

Banjalučke Nezavisne novine podsećaju da su razbojnike u krvavom pohodu prekinule komšije koje su, čuvši pucnjavu, krenule prema kući Todorovića.

Da bi sprečili komšije da ih prepoznaju ili uhvate, razbojnici su prilikom bega ispalili više hitaca u pravcu nedužnih ljudi. Meštani Kalenderovaca ispričali su da ih je napad posebno uznemirio, jer je sveštenikova kuća i nedelju dana ranije bila na meti pljačkaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja