DOBIO 5,5 GODINA, DRŽAO IH KAO ROBINJE Smederevac jednu podvodio za 1.000 dinara, drugu ostavio sebi
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Viši sud u Smederevu osudio je Gorana M. (52)

DOBIO 5,5 GODINA, DRŽAO IH KAO ROBINJE Smederevac jednu podvodio za 1.000 dinara, drugu ostavio sebi

Crna Hronika -

SMEDEREVO - Viši sud u Smederevu osudio je Gorana M. (52) iz tog grada na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora zbog trgovine ljudima, jer je do 19. februara pretnjama držao zatočene D. N. i Z. N. navodeći ih na prostituciju.

Prema optužnici, navodio je na prostituciju D.N. i ugovarao sastanke sa muškarcima iz okolnih sela, odvozio je na dogovorena mesta i vraćao svojoj kući, a usluge naplaćivao od 1.000 do 10.000 dinara. Istovremeno je Z.N. koristio za, kako je navedeno u optužnici, "zadovoljenje sopstvenih seksualnih nagona".

OVAKO JE POLICAJAC OTKRIO KUĆU STRAVE U SMEDEREVU: Na povratnici je samo napisala pomozite...

Prema saznanjima u istražnom postupku i izjavama na sudjenju, optuženi je znao da su D.N. i Z.N. u teškoj ekonomskoj situaciji i da su korisnici opijata pa je uslovio boravak u svojoj kući i ishranu zahtevom da se D.N. prostituiše, a Z.N. da udovoljava njegovim nagonima.

Optuženi je zatočenice ucenjivao na poslušnost preteći da će ih zaklati, zapaliti kuću njihovih roditelja, silovati sestru, a na sudu je rekao da ih je držao u svojoj kući "da bi im pomogao". Uhapšen je 19. februara 2016. i vreme provedeno u pritvoru uračunava mu se u kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track