ZANEMEO U SUDU: Simi Strahoti i pomagaču mesec dana pritvora
Foto: Slađana Stojanović

Brane se ćutanjem

ZANEMEO U SUDU: Simi Strahoti i pomagaču mesec dana pritvora

Crna Hronika -

NOVI SAD - Stevan Josić, zvani Sima Strahota (34) iz Novog Sada, koji je uhapšen zbog sumnje da je na smrt pretukao Daria Roklicera (29), i Dragana Jovanovića Gidru (26) iz Novog Sada, kao i njegov pomagač u sakrivanju Miroslav Knežić, zvani Kimi (32) iz Novog Sada, saslušani su u novosadskom višem tužulaštvu, u četvrtak veče, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

- Josić kao i Knežić su se branili ćutanjem, kao i u policiji. Nisu hteli da iznose odbranu, ali im je određen pritvor zbog opasnosti od pokušaja bekstva, s obzirom da je Josić pobegao posle učinjenog dela, zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti – saznajemo u tužilaštvu.

Iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva, mejlom nam je odgovoreno da su oba osumnjičena za navedena krivičnadela saslušani i od strane Višeg javnog tužilaštva je doneta naredba o sprovođenju istrage.

- Na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu je odredio pritvor. U daljem toku istražnog postupka je neophodno preduzeti brojne dokazne radnje da bi se došlo do odgovora ko je sve umešan i šta se dogodilo kritičnom prilikom – stoji o odgovoru Tužilaštva.

I dalje se nastavlja rad

Inače kako saznajemo iz vrha MUP-a, veoma je zabrinjavajuće i začuđujuće da ni vlasnik lokala, niti menadžer , niradnici obezbeđenja, kao ni gosti, niko od njih nije pozvao policiju, iako su sve to videli.

- Već su uredno zaključali lokal i otišli kao da se ništa nije desilo kod njih te noći. Taj građanin koji je pozvao policiju,prijavio je i rekao da je video dvojicu crnaca koji su pretučeni. Jer čoveku se učinilo da su crnci iz tog razloga što suobjica bili demolirani. Kriminalistička policija nastavlja i dalje rad na ovom slučaju, jer prema njihovom mišljenjutrebalo je da se zadrži još nekoliko osoba koji su bili i privedeni tog dana, ali Tužilaštvo je odustalo od toga za sada –objašnjava naš izvor iz MUP-a.

(S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track