HAPŠENJE KRADLJIVACA ORUŽJA: Izvozio prostitutke i krao kalašnjikove
Foto: Shutterstock

Novi detalji hapšenja

HAPŠENJE KRADLJIVACA ORUŽJA: Izvozio prostitutke i krao kalašnjikove

Crna Hronika -

Slaviša V. (40), koji je peti član grupe koja je krala oružje iz magacina u Ostružnici, uhapšen je ranije zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima

BEOGRAD - Jedan od osumnjičenih za krađu municije iz vojnog magacina „Ostružnica“ je i Slaviša V. (40), koji je uhapšen u novembarskoj međunarodnoj akciji „Tvins“ zbog krijumčarenja ljudi i organizovanja prostitucije, otkriva Kurir.Podsetimo, zbog krađe oružja i municije uhapšeni su B. S. (26), M. L. (24), M. M. (22) i S. N. (22), kojima je nakon saslušanja u beogradskom Višem tužilaštvu preksinoć određen pritvor do mesec dana.- Jedan od razbojnika nije uhapšen u toj akciji, jer se već nalazio u pritvoru zbog krijumčarenja ljudi. On je bio deo jedanaestočlane bande koja je organizovala prostituciju i žene s teritorije Srbije i BiH odvodio u Nemačku - objašnjava naš izvor blizak istrazi.Kako je Kurir ranije pisao, ova kriminalna grupa je operisala od početka 2015, pa sve do novembra ove godine, kad su našoj policiji pomogle kolege iz Bosne, Nemačke i Austrije, i stavile lisice na ruke trojici srpskih državljana.- Devojke iz Beograda, Smedereva, Kule, Novog Sada i Sarajeva odvođene su u Nemačku, gde su primoravane na prostituciju. Organizator grupe je na internet sajtu otvarao profile žrtava na kojima je davao njihov opis, telesnu građu, seksualne sklonosti, godište, ali i cene seksualnih usluga i fotografije. Tu je bilo navedeno i mesto i način kontakta radi pružanja seksualnih usluga - priča naš sagovornik iz istrage.Klijenti su na sajtu mogli čak da ostave i komentare i ocene „umeća“ nesrećnih devojaka uvučenih u lanac prostitucije.- Sumnja se da su makroi zaradili više od 150.000 evra, a devojke koje bi odbile da pruže neku seksualnu uslugu prolazile su torturu. Oni bi ih novčano kažnjavali, a nisu prezali ni od psihičkog i fizičkog zlostavljanja - navodi naš sagovornik.

RacijaNAĐENO I ORUŽJETokom pretresa prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađen je i oduzet veći broj kartica za mobilne telefone, pištolj bez fabričkog broja, 30 metaka i okvir sa 15 metaka. Kako je saopštila bosanska policija, u velikoj međunarodnoj akciji otkriveno je da su među žrtvama bile i devojke mlađe od 22 godine.

I. Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track