POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG UBISTVA GIDRE: Radi kao obezbeđenje u noćnom klubu!
Foto: Privatna Arhiva

Dokle više

POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG UBISTVA GIDRE: Radi kao obezbeđenje u noćnom klubu!

Crna Hronika -

Radnik MUP Vladimir Kezmić (33) osumnjičen da je kao radnik obezbeđenja „Moje kafanice“ učestvovao u tuči u kojoj su ubijeni Dario Roklicer i Dragan Jovanović Gidra

NOVI SAD - Vladimir Kezmić (33), policajac iz Novog Sada, uhapšen je zbog sumnje da je kao radnik obezbeđenja „Moje kafanice“ u sredu učestvovao u tuči u kojoj su ubijeni pilot Dario Roklicer (29) i jedan od vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra (26).

Pored Kezmića, uhapšeni su takođe članovi obezbeđenja „Moje kafanice“ Petar Radović (34) i Mile Nikolić (41), kao i Beograđanin Andrea Čizmić (32) i Borislav Čolović (26) iz Sremske Mitrovice, drugovi nastradalih, zbog učestvovanja u tuči.

Žrtve... Dragan Jovanović Gidra i Dario Roklicer
Žrtve... Dragan Jovanović Gidra i Dario Roklicer

Blati službu i kolegeOva hapšenja nastavak su akcije novosadske kriminalističke policije sa načelnikom Sašom Barjaktarevićem na čelu. Podsetimo, prvo je uhapšen osumnjičen za teško ubistvo Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, iz Novog Sada, a nekoliko sati kasnije i Miroslav Knežić, zvani Kimi (32), takođe iz Novog Sada, koji se sumnjiči da je vozio Stevana i krio ga u svom stanu.Kako saznajemo, uhapšeni Kezmić trenutno je policajac u Srbobranu.- Kezmić je prvobitno radio u jedinici interventne policije. Nakon saznanja da povremeno radi kao obezbeđenje lokala, prebačen je kao običan policajac u policijsku ispostavu u Srbobranu. Međutim, on je nastavio sa obezbeđivanjem klubova, pa je čak otišao toliko daleko da se po gradu pričalo da je nedavno sa još trojicom otvorio jedan kafić u Bulevaru cara Lazara - kaže jedan od policajaca i dodaje:- I sam se pohvalio na svom Fejsbuk profilu pošto kači samo reklame svog lokala, a na fotografijama se može videti i da je ovaj pripadnik MUP istetoviran kao najveći kriminalac. Zato se slažem da sve takve treba skloniti iz službe.

Maneken... Kezmić vodi dvostruki život
Maneken... Kezmić vodi dvostruki život

Inače, Dragan Jovanović Gidra je 2008. pucao u Mileta Nikolića u diskoteci „Akvarijus“, gde je Mile tada radio kao obezbeđenje. I Radović je dugogodišnji radnik obezbeđenja po raznim klubovima.Pobegli sa mesta zločinaKako saznajemo, ovde nije stavljena tačka na rešavanje dvostrukog ubistva, jer postoje još mnoge osobe, od učesnika u tuči do vlasnika lokala, menadžera, konobara, mnogobrojnih gostiju, koji su hladnokrvno napustili mesto zločina.

Istraga dvostrukog ubistvaSIMA STRAHOTA PLANIRAO BEKSTVO U INOSTRANSTVONovosadska kriminalistička policija uhapsila je Stevana Josića (34), zvanog Sima Strahota, dok je kao suvozač bio u kolima svoje devojke, a utvrđeno je da je planirao bekstvo u inostranstvo jer je kod njega pronađena i velika svota novca. Pre nekoliko godina policija podnela je krivičnu prijavu upravo protiv Stevana Josića, pošto je jednom mladiću iz Novog Sada ispred jedne kafane koju je tada obezbeđivao naneo teške povrede, ali je tada sud odbacio policijsku prijavu zbog nedostatka dokaza.

Krše zakonPOLICAJCI HOĆE DA SE OČISTE OD LOŠIH KOLEGA?!U Zakonu o policiji postoji zakonski definisana obaveza, zabrana, da profesionalni policijski službenici ne mogu da obavljaju poslove obezbeđenja.- Nažalost, evidentna je pojava da policijski službenici obavljaju te poslove. Da li će se ovim tragičnim dvostrukim ubistvom policija očistiti od onih koji krše ovaj zakon i pustiti nas policajce da radimo svoj posao za koji smo se i školovali, videćemo - kaže jedan od policajaca.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track