OŠTETILI SRBIJU ZA 120 MILIONA:14 uhapšenih lažnim uplatnicama kupovali nalepnice za registraciju
Foto: Beta/Ilustracija

Beogradska policija u akciji

OŠTETILI SRBIJU ZA 120 MILIONA:14 uhapšenih lažnim uplatnicama kupovali nalepnice za registraciju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je 14 ljudi, medju kojima su i četiri osobe iz različitih agencija za registraciju vozila, zbog toga što su pravljenjem falsifikovanih uplatnica za registarske nalepnice oštetili budžet Srbije za više od 120 miliona dinara.

Policija sumnjiči uhapšene da su prilikom registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice.

Te nalepnice, kako se sumnja, osumnjičeni su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju. ; Policija je, prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih, pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda – gradske opštine Zvezdara, Auto-moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu.

Prilikom pretresa stana jednog osumnjičenog policija je pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu, kao i uplatnicu, za koju se sumnja da je falsifikovana, a kojom je osumnjičeni navodno uplatio 80.000 dinara u humanitarne svrhe Sekretarijatu za zdravstvo grada Beograda, koje je bio u obavezi da uplati po osnovu Sporazuma o odlaganju krivičnog gonjenja sklopljenog s nadležinim tužilaštvom. Jednom osumnjičenom se na teret stavlja i prodaja droge jer je kod njega pronadjeno 2,6 kilograma paracetamola i vaga za precizno merenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track