PREVARANTI: Lažnim pečatima ojadili MUP
Foto: Shutterstock

Uhapšeno 14 osoba u Beogradu

PREVARANTI: Lažnim pečatima ojadili MUP

Crna Hronika -

Osumnjičeni su pravili falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice, čime su oštetili budžet za više od 120 miliona dinara

BEOGRAD - Policija je uhapsila 14 osoba, među kojima su četiri direktora agencija za tehnički pregled i registraciju vozila, osumnjičenih da su pravili falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice, čime su oštetili budžet za više od 120 miliona dinara.Kako nezvanično saznajemo, reč je o agencijama „Tehnokontakt“ i „Intera“.Mućke s registracijomUhapšeni su N. M. (38), V. J. (42), B. J. (36) i P. L. (31), kojima se na teret stavlja zloupotreba položaja i falsifikovanje isprava. Lisice su stavljene na ruke i M. J. (34), M. A. (45), B. M. (49), B. M. (42), S. V. (38), A. T. (46), M. I. (25), B. R. (52), M. Ž. (33) i D. M. (44).- Osumnjičeni se terete da su u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice, koje su s ostalom dokumentacijom predavali na šalteru MUP, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice. Te nalepnice, predavali su vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju - navodi se u saopštenju MUP.Policija je prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda, Opštine Zvezdara, AMS Srbije, poslovne banke, kao i računarsku opremu.Zaplenjena i droga- Prilikom pretresa stana kod B. M. policija je pronašla pištolj, za koji nije imao dozvolu, kao i uplatnicu, za koju se takođe sumnja da je falsifikovana. Tom uplatnicom je osumnjičeni, navodno, uplatio 80.000 dinara u humanitarne svrhe, koje je bio u obavezi da uplati po osnovu sporazuma o odlaganju krivičnog gonjenja sklopljenog s tužilaštvom - piše u saopštenju.Kod M. J. je pronađeno 2,6 kilograma paracetamola i vagica za merenje.- Postoje indicije da je jedan od uhapšenih, osim falsifikovanja pečata, bio umešan i u poslove s narkoticima - navodi naš sagovornik. Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Razrađena taktikaNI DINAR NIJE OTIŠAO U BUDŽETKako saznajemo, u ovu višemilionsku prevaru bili su uključeni i radnici agencija.- Imali su razrađenu taktiku, lažirali su punomoćja. Njima su građani davali novac, a oni su falsifikovali uplatnice, obavljali registracije, a ni dinar od tog novca nije otišao u državni budžet - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track