UBISTVO DRAGANA DROBNJAKA: Nasmrt pretukli kolegu, još ne odgovaraju za zločin

Brutalno ubistvo građevinca

UBISTVO DRAGANA DROBNJAKA: Nasmrt pretukli kolegu, još ne odgovaraju za zločin

Crna Hronika -

Policija posle napada podnela krivičnu prijavu protiv dvojice radnika za nanošenje teških povreda Drobnjaku, koji je u međuvremenu preminuo

VALJEVO - Ukoliko se utvrdi da su udarci koje su dvojica radnika na gradilištu užičkih „Puteva“ nanela kolegi Draganu Drobnjaku (45) iz Prijepolja bili smrtonosni, krivično delo za koje se terete biće prekvalifikovano, potvrđeno je Kuriru u valjevskom tužilaštvu.Podsetimo, Dragan Drobnjak, koji je radio na gradilištu užičkih „Puteva“ u Osečini kod Valjeva, zadobio je teške povrede u kafanskoj tuči 28. jula ove godine, kada je od dvojice kolega dobio nekoliko udaraca nogom u glavu. Preminuo je posle 73 dana i deset operacija na VMA u Beogradu.Izvori bliski istrazi navode da je policija posle napada podnela krivičnu prijavu protiv dvojice radnika za nanošenje teških telesnih povreda Drobnjaku.

- U tom trenutku povrede Drobnjaka bile su kvalifikovane kao teške i protiv dvojice njegovih kolega podnete su krivične prijave. Pošto je Drobnjak preminuo dva i po meseca posle napada, istraga će, uz pomoć sudskih veštaka, utvrditi da li su povrede nanete Drobnjaku u lokalnoj kafani bile uzrok njegove smrti. Ukoliko istraga da potvrdan odgovor, protiv dvojice Drobnjakovih kolega biće podneta krivična prijava za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina - kaže naš sagovornik iz istrage.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track