AKCIJA CARINIKA KOD ŠIDA: Migranti pronađeni među gipsanim pločama
Foto: Carina Srbije

Sakrili se u tovarnom delu kamiona

AKCIJA CARINIKA KOD ŠIDA: Migranti pronađeni među gipsanim pločama

Crna Hronika -

Pet ilegalnih migranata iz Avganistana pronađeno je jutros na graničnom prelazu Šid u tovarnom delu bugarskog kamiona, među gipsanim pločama, saopštila je Uprava carine.

Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle, navodi se u saopštenju.

Gotovo istovremeno su na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u prikolici bugarskog kamiona otkrivena dvojica muškaraca iz Avganistana, koji su takođe presekli carinsku sajlu kako bi se sakrili među robom u tovarnom prostoru.

Foto: Carina
Foto: Carina

Slična situacija se na Batrovcima dogodila i dva dana ranije, kada su u prikolici bugarskog kamiona pronađena dvojica državljana Avganistana.

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.

Inače, carinici su tokom praznika na graničnim prelazima Šid i Batrovci sprečili pokušaj devet ilegalnih migranata iz Avganistana da sakriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU.

U saopštenju se podseća da migrante po otkrivanju preuzima policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track