Jedan radnik poginuo, drugi povređen u odronu zemlje

Veternik

Jedan radnik poginuo, drugi povređen u odronu zemlje

Crna Hronika -
Jedan radnik nastradao, a drugi teško povređen kada se iz nepoznatog razloga obrušila zemlja u kanal koji su kopali zbog kanalizacije

NOVI SAD - Jedan građevinski radnik poginuo je, a jedan je teško povređen kada se obrušila zemlja na gradilištu vodovodne mreže u Veterniku kod Novog Sada, rečeno je u Osnovnom sudu u Novom Sadu.Istražni sudija Ana Stamenić da je u nesreći poginuo M. Đ. (47) iz Beograda, dok je teške telesne povrede opasne po život zadobio P. P. (43) iz Temerina.

"Do nesreće je došlo kada se na radnike koji su radili u rovu obrušio oko kubik zemlje", rekla je Ana Stamenić i dodala da je izvođač radova na postavljanju vodovodne mreže u Veterniku preduzeće "Milenium tim" iz Beograda.

Prema njenim rečima, postoje elementi za krivičnu prijavu za teško delo protiv opšte sigurnosti protiv odgovornih u kompaniji koja izvodi radove, ali će odluka o tome biti doneta nakon izveštaja inspekcije rada koja je na mestu nesreće.

U Urgentnom centru u Novom Sadu rečeno da je radnik P.P. pregledan i da su kod njega konstatovane teške povrede lica, zbog čega je smešten u Intenzivnu jedinicu i stanje mu je trenutno stabilno.Nesreća se dogodila dok su radnici pripremali teren kako bi postavili temelje za potporni zid koji bi trebalo da osigura dečiji vrtić "Flora", koji se nalazi iznad klizišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track