ORTACI LUKE BOJOVIĆA IZNUDILI 110.000 EVRA: Trojica kriminalaca pala u klubu Havana!
Foto: Profimedia

LISICE

ORTACI LUKE BOJOVIĆA IZNUDILI 110.000 EVRA: Trojica kriminalaca pala u klubu Havana!

Crna Hronika -

Policija sumnja da je uhapšena trojka blisko povezana s kotorskim „škaljarskim klanom“, najvećom i najozloglašenijom kriminalnom grupom u regionu, ali i s pravosnažno oslobođenim „zemuncem“ Lukom Bojovićem

BEOGRAD - Vlasnik kluba „Havana“ Vladimir P. (42), žandarm Vojislav K. (36) i Dalibor Đ. (35) uhapšeni su u Bulevaru kralja Aleksandra zbog sumnje da su od dvojice muškaraca pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile.Kako Kurir nezvanično saznaje, oni su krajem decembra u Popovićevom klubu, pri pokušaju iznude, pretukli jednog mladića.- Teško su povredili jednog od oštećenih u pokušaju da od njega iznude 110.000 evra. Mladić im se opirao i nije želeo da prizna da im toliko duguje, pa je pretučen - kaže izvor Kurira blizak istrazi.PretresPripadnici UKP koji su učestvovali u hapšenju kod osumnjičenih su pronašli mobilne telefone kojima su se dogovarali o izvršenju ovih krivičnih dela.- Kod Vladimira Đ. je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama. Prilikom pretresa porodične kuće Kostića policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke CZ, 40 komada municije različitog kalibra i oko pet grama marihuane - navodi naš sagovornik i dodaje da će oni biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu.Prema operativnim saznanjima policije, grupica koja je iznuđivala novac u Beogradu u veoma je bliskim odnosima s ozloglašenim crnogorskim „škaljarskim klanom“ iz Kotora. Najveći kriminalni klan na prostorima Crne Gore i Srbije u medijima se vezuje za imena Igora Dedovića, braće Vukotić, koji su, s druge strane, navodno bliski s Lukom Bojovićem, inače u Srbiji oslobođenim svih optužbi.

- Vladimir P., vlasnik popularne „Havane“, izuzetno je blizak sa „škaljarima“. Poznato je da ovaj klan operiše i po beogradskim ulicama, kao i da se mnoga mafijaška ubistva upravo vezuju za rat između „škaljarskog klana“ i „kavačkog klana“, koji se iz Crne Gore preselio u Srbiju - kaže naš sagovornik iz istrage.

Vođe „škaljara“... Igor Dedović i Jovica Vukotić
Vođe „škaljara“... Igor Dedović i Jovica Vukotić

Veze sa Kotoranima

Naš izvor napominje da će tokom istrage Vladimir P. biti ispitan i o eventualnim saznanjima koja ima u vezi s obračunima crnogorskih kriminalaca koji pune stupce crne hronike.Podsetimo, „škaljarski klan“ dovodi se u vezu s trgovinom narkotika, likvidacijama i pokušajima ubistava u Crnoj Gori i Srbiji.- Vođa grupe je Jovan Vukotić, a istaknuti članovi su njegov brat Igor, kao i Igor Dedović. Goran Radoman, koji je ubijen u Beogradu, dovođen je u vezu s ovim klanom - dodaje naš izvor.

Pronađena travaPRIJAVA ZA DROGUProtiv brata Vojislava Kostića biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, koji su pronađeni u njegovom posedu tokom pretresa.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track