NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Rade Marković ispitivao Milovića
Foto: Stefan Jokić

Rodoljub Milović, penzionisani načelnik UKP, nastavio svedočenje

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Rade Marković ispitivao Milovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Rodoljub Milović, penzionisani načelnik UKP danas je nastavio da svedoči pred Specijalnim sudom o saznanjima do kojih je došao tokom istrage ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Odgovarajući na pitanja optuženih, on je naveo da od ubistva do 2013. nije bilo mnogo "aktivnosti" niti saznanja o likvidaciji. Optuženog Radomira Markovića interesovalo je da li je posle saslušanja Milorada Ulemeka Legije kao ključnog svedoka posle čijeg iskaza su osumnjičeni uhapšeni, bivši komandant poligrafski testiran, ali Milović mu je odgovorio da ne zna.

- Da li ste u praksi imali situacije da neko ko je osuđen hoće da pomogne u rasvetljavanju drugog krivičnog dela?, pitao ga je optuženi Marković.- Imao sam, ali sam bio rezervisan. Dogadjalo se da govori istinu, ali i da laže - odgovorio mu je Rodoljub MIlović.

Odgovarajući na pitanja Markovića, Milana Radonjića i Ratka Romiića, bivši načelnik UKP-a potvrdio je da je jedan od pravaca istrage vodio i do zemunskog klana "ali da tu ništa nije uradjeno".

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track