ZLA SUDBINA: Pobegao od rata, a zaklali ga lopovi
Foto: Aleksandar Jovanović

Branko Lalić (65) ubijen u Nenadiću

ZLA SUDBINA: Pobegao od rata, a zaklali ga lopovi

Crna Hronika -

Policija sumnja da je motiv zločina koristoljublje jer je kuća ubijenog, u koju se doselio nakon što je s majkom izbegao iz Osijeka, u potpunosti ispreturana

SOMBOR - Branko Lalić (65) pronađen je mrtav u nedelju po podne u svojoj kući u naselju Nenadić, nedaleko od Sombora. Na vratu nesrećnog čoveka vidljiva je veća rasekotina, zbog čega se sumnja da je čovek ubijen, na šta ukazuje i razbacan nameštaj u kući.- Najverovatnije je razbojništvo u pitanju, ali ćemo više informacija imati nakon istrage. Kuća u kojoj se dogodio zločin malo je izolovana, zbog čega niko od komšija nije ni čuo ni video ništa neobično - kazao je za Kurir izvor iz istrage.Uviđaj je trajao i juče tokom celog dana, a inspektori su razgovarali s komšijama i poznanicima stradalog čoveka. Svi oni su tvrdili da je Lalić bio skroman čovek, ljubazan komšija i uredan domaćin.- Nije se bavio poljoprivredom, kao većina nas, ali je održavao okućnicu, redovno kosio travu i obrezivao voćke. Bio je povučen, ali drag čovek - pričaju prve komšije pokojnika.

Policija u domu žrtve
Policija u domu žrtve

Oni kažu da je devedesetih godina izbegao iz Osijeka sa majkom, koja je nedavno umrla.- Pričao je da planira da se odseli na Frušku goru, a nedavno je i oglasio kuću na prodaju. Verovatno su razbojnici zbog toga mislili da ima novca ili nekih drugih dragocenosti - priča Lalićev komšija.On kaže da svi u selu strahuju za bezbednost.- Plašimo se. Branko mrava nije zgazio, a stradao je kao da je bio mafijaš. Od juče smo svi pod ključem, a noću nas je još više strah - kaže jedna meštanka.

Jeziv prizorPRONAŠAO GA ROĐAKBrankovo beživotno telo u lokvi krvi i među razbacanim stvarima prvi je video njegov rođak Ž. B., koji je došao da proveri zašto mu se Lalić ne javlja na telefon. Odmah je pozvao policajce i Hitnu pomoć, koji su uz pomoć vatrogasaca razvalili zaključana vrata i upali u kuću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track