SAT VREMENA SE PIJAN IŽIVLJAVAO NAD MALOLETNOM KOMŠINICOM: Silovatelju produžen pritvor
Foto: Privatna Arhiva

SAT VREMENA SE PIJAN IŽIVLJAVAO NAD MALOLETNOM KOMŠINICOM: Silovatelju produžen pritvor

Crna Hronika -

Viši sud u Vranju produžio je pritvor na još 30 dana Marku Cvetkoviću (21) iz Ružića kod Vladičinog Hana zbog sumnje da je 1. januara oko 19 časova silovao petnaestogodišnju komšinicu D.M. iz ovog sela.

Viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković saopštila je da je u toku postupak DNK veštačenja. Osumnjičeni se 4. januara na saslušanju branio ćutanjem. Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić ističe da su saslušani oštećena maloletnica i svedoci iz planinskog sela Ružić.

Lekari Zdravstvenog centra u Vranju dostavili su Višem javnom tužilaštvu medicinsku dokumentaciju, u kojoj je potvrđeno da je napasnik maloletnici naneo povrede po glavi i nogama. Ginekološki pregled potvrdio je da je devojčica pretučena i silovana.

Inače, osumnjičeni i silovana devojčica su komšije, a kako pričaju njihovi poznanici oni su bili u ljubavnoj vezi i zbog toga su svi u šoku što je Cvetković počinio ovo teško krivično delo.

Pre brutalnog silovanja, Marko Cvetković je ispred porodičnog dvorišta sreo maloletnu komšinicu i nagovorio je da svrati. Pošto je namamio maloletnicu, strgao je sa nje odeću i na silu je odvukao do šupe u dvorištu. Uprkos opiranju i molbama devojčice da je ne napastvuje, nasilnik se u šupi nad njom seksualčno iživljavao gotovo sat vremena.

Posle silovanja i batinanja, preplašena devojčica pobegla je svojoj kući gde se kasnije poverila majci. Policiji su silovanje prijavile sutradan, 2. januara.

Zajedno dočekali Novu godinu

Novogodišnju noć D.M. provela je sa društvom upravo u kući svog napasnika. Kako je policiji ispričala, doček je protekao u najboljem redu i ništa nije nagoveštavalo da će samo dan kasnije Cvetković nasrnuti na nju.

Posle seksualnog iživljavanja, napasnik je zapretio maloletnoj žrtvi da o brutalnom seksualnom činu nikome ne sme da priča.

Međutim, pošto ga je devojčica prijavila policiji, napasnik se jedno vreme krio od policijske patrole, ali je ubrzo uhapšen.

Silovatelj ranije privođen zbog krađa i kafanskih tuča

Cvetković je završio samo osnovnu školu, bavi se poljoprivredom, sečenjem šume, prodajom drveta, kao i sezonskim građevinskim poslovima. On je od ranije poznat vranjskoj policiji zbog krađa, siledžijskog ponašanja i kafansih tuča, zbog čega su meštani izbegavali susrete sa njim, za koga kažu da je "uvek spreman da pesnicama rešava rasprave".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track