PUCAJU NA NJIH, GAZE IH AUTOMOBILIMA: Za 5 godina tragično stradalo 10 policajaca na dužnosti
Foto: Kurir

Krvava statistika

PUCAJU NA NJIH, GAZE IH AUTOMOBILIMA: Za 5 godina tragično stradalo 10 policajaca na dužnosti

Crna Hronika -

BEOGRAD - Strašna saobraćajna nesreća koja se dogodila u utorak ujutru na smederevskom put, a u kojoj je život izgubio policajac Nenad Stojadinović podseća na rizik kome su policajci konstantno izloženi. U proteklih nekoliko godina više od desetoro njih nastradalo je obavljajući svoju dužnost.

Koliko je posao policajaca rizičan govore i strašni statistički podaci MUP prema kojima su u periodu od 2009. do 2014. godine deset policajaca izgubilo život obavljajući svoju dužnost, 107 teško povređeno, dok je njih 2020 imalo lake telesne povrede.

U avgust 2014. godine život je izgubio pripadnika Žandarmerije, Odreda u Kraljevu, Stevan Sinđelić (30), koji je obezbeđivao lice mesta u Orlovcu, opština Kuršumlija, na kojem je prethodno izvršena bespravna seča šume. Sindelić je bio teško ranjen hicem u glavu posle vatrenog obračuna sa Albanskim šumokradicima. Nesrećni Sinđelić živeo je sa suprugom i sinom u selu Štulac kod Vrnjačke Banje.

Iste godine u maju u vodenoj bujici u koritu reke Jasenice, u selu Gorovič, opština Topola, prilikom intervencije spašavanja život je izgubio vatrogasac-spasilac Dejan Lazarević (43) iz Topole.

U oktobru 2013. godine na ulazu u Veliki Trnovac, kod Bujanovca, život je izgubio policijski službenik PU u Vranju Goran Đorđević (44) iz sela Krševica, kada je pokušavao da zaustavi automobil "audi" u kojem je prevožena droga. Vozač se nije zaustavio, već je u punoj brzini udario policajca i naneo mu smrtonosne povrede, od kojih je preminuo u Nišu.

Godinu dana ranije u 14. decembara u centru Vlasotinca ubijen policajac Miroslav Stamenković (27), u unakrsnoj pucnjavi sa lopovim akoji su opljačkali zlataru.

U oktobru 2011. godine prilikom intervencije zbog nasilja u porodici, u Starim Ledincima kod Novog Sada, u eksploziji ručne bombe koju je aktivirao ukućanin, život je izgubio policijski službenik Siniša Hrnjez (39).

Policajac Željko Zečević (39), nastradao je 02.marta 2010. godine u Batrgama prilikom dovođenja službenim vozilom. Naime, osumnjičeni je iz futrole policijskog službenika Zečevića, koji je upravaljao vozilom, izvukao službeni pištolj i ispalio hitac u njega.

Saobracajni policajac Vladimir Grandić (31) iz Novog Sada, nastradao je u aprilu 2009. godine u oružanom okršaju sa četvoricom pljackaša jedne zrenjaninske zlatare, na autoputu Novi Sad .

Iste godine 27. septembar policijski službenik saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd, Branko Simić (41) iz Šapca preminuo je od povreda koje mu je u julu iste godine naneo vozač pod dejstvom alkohola, a koji ga je udario putničkim vozilom na izlazu iz Obrenovca.

Policajac Nenad Stojadinović biće sahranjen u četvrtak, dok se lekari još uvek bore za život njegovog kolege Vladimira Radujko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track