VELJA NEVOLJA MOLI POLICIJU: Evo šta je tražio čim su ga uhapsili!
Foto: Zorana Jevtić

Navijač uhapšen za ubistvo

VELJA NEVOLJA MOLI POLICIJU: Evo šta je tražio čim su ga uhapsili!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk je preko posrednika poručio iz Centralnog zatvora da je zabrinut za bezbednost porodice, ali nije rekao na koga sumnja da bi mogao da ih ugrozi

Veljko Belivuk (32), zvani Velja Nevolja, vođa navijača Partizana koji je uhapšen zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića (34), zatražio je policijsku zaštitu za svoju suprugu, saznaje Kurir. Prema rečima našeg dobroobaveštenog izvora, Belivuk je posle pritvaranja rekao da je zabrinut za bezbednost supruge i njihovo dvoje maloletne dece.- Nije govorio o tome na koga sumnja da bi mogao da ih ugrozi, ali je zamolio samo za jedno - da se oni zaštite - otkriva naš sagovornik.

Pripremili automobil

Podsetimo, vođa navijača uhapšen je u subotu zbog sumnje da je 30. januara u Ulici 27. marta hicima iz „škorpiona“ ubio Miloševića. Kako je Kurir pisao, prema informacijama dobro obaveštenih izvora, motiv za surovu likvidaciju bio je sukob Vlastimira i njegovog kuma M. M. (27), koji se u poslednjih godinu dana sprijateljio sa Veljom Nevoljom. Karatistin kum je navodno dugovao novac Miloševiću i kako bi izbegao vraćanje duga, pokušao je da zavadi dvojicu mladića.- Belivuku je ispričao da se Vlastimir povezao sa crnogorskom škaljarskom kriminalnom grupom i slagao ga da on ima veze sa ubistvom Belivukovog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Kap koja je prelila čašu bila je kada je M. M. izmislio priču da Vlastimir pomaže Crnogorcima da ubiju i njega, jer je posle ubistva zauzeo poziciju Saleta Mutavog - ispričao je naš sagovornik.

Istražitelji su na osnovu bioloških tragova i snimaka sigurnosnih kamera u međuvremenu rekonstruisali ubistvo koje se dogodilo kada je Milošević iz porodičnog stana krenuo da zagreje automobil kako bi sina odvezao na trening. Sagovornik Kurira otkriva da su Velja Nevolja i njegovi pomagači najverovatnije prethodno pratili mladića, a dan pred ubistvo pripremili automobil za bekstvo posle likvidacije.U sobi sa trojicom cimeraVeljko Belivuk, koji je na saslušanju tvrdio da nije ubio Vlastimira Miloševića i da je u vreme zločina spavao kod kuće, a potom se našao sa generalnim direktorom Partizana Milošem Vazurom, posle određivanja pritvora smešten je u Centralni zatvor. Kako saznajemo, Belivuk, koji je ranije već boravio u ovoj ustanovi, poštuje kućni red, a sobu deli sa trojicom cimera nepoznatih javnosti.

Plašio se za život posle ubistva Saleta MutavogBELIVUK NOSIO PANCIRPosle ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, kako je Kurir pisao, Belivuk je bio zabrinut za sopstvenu bezbednost i iz straha da bi i sam mogao da bude meta neprestano je nosio pancir-prsluk. Takođe, uglavnom je vozio blindirani automobil.- Petnaestak dana pred ubistvo policija ga je legitimisala ispred zgrade Vlastimira Miloševića. Policajci su bili iznenađeni jer nije bio u svom blindiranom automobilu, već u crnoj „škodi“, najverovatnije istoj onoj s koje su skinuli tablice pred ubistvo karatiste - otkriva pouzdan izvor Kurira.

REKONSTRUKCIJA UBISTVA VLASTIMIRA MILOŠEVIĆA30. JANUAR- Dan pred ubistvo Belivuk i pomagači sa „škode“ su skinuli tablice i stavili ih na „mazdu 323“, a Belivukov DNK nađen je na držačima obe tablice.31. JANUAR- Kada su „mazdom“ stigli ispred Miloševićeve zgrade, Belivuk je navukao kapuljaču i čekao ga u zasedi kod ulaznih vrata u garažu.- Čim je karatista krenuo ka vratima, zapucao je na njega. Milošević je, iako ga je jedan metak pogodio u nogu, pokušao da pobegne. Belivuk ga je stigao i overio, iz „škorpiona“ ispaljeno ukupno 16 projektila. Pošto je Milošević pao na tramvajske šine, vođa navijača se vratio u automobil u kom ga je čekao pomagač.- Odvezli su se do garaže u Danteovoj ulici i zapalili „mazdu“ i oružje, ali se vatra ugasila i policija je pronašla tragove koje su ostavili za sobom.4. FEBRUARVeljko Belivuk uhapšen je u subotu u „Staroj srpskoj kafani“ na Novom Beogradu sa još šestoricom mladića koji su kasnije pušteni.

Ekipa Kurira

BONUS VIDEO:

Šta je odalo Belivuka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track