OTAC MONSTRUM: Zario bebi nož u srce, drugoj rasporio stomak!
Foto: Privatna Arhiva

Stravičan zločin u južnoj srpskoj enklavi na Kosmetu

OTAC MONSTRUM: Zario bebi nož u srce, drugoj rasporio stomak!

Crna Hronika -

Dejan Krstičić (35) iz Štrpca posle svađe sa suprugom Anom nožem izmasakrirao sinove rođene pre 40 dana, jedan preminuo, drugi teško povređen

ŠTRPCE - Posvađao sam se sa suprugom. U sobi su bili i naši blizanci. Nisam hteo da ih povredim, već samo da zaplašim ženu. Kad sam uzeo nož u ruke, odjednom mi je pao mrak na oči i ničega se više ne sećam.Ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, izjavio u policiji Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja iz Štrpca, nakon što je nožem ubio svog sina od 40 dana, dok je drugog teško ranio.Nervno rastrojstvoNezapamćena porodična tragedija desila se u ponedeljak oko 19 sati u porodičnoj kući Krstičića u srpskoj enklavi na jugu Kosova.- Beba koja je podlegla povredama ubodena je blizu srca. Ona je donesena bez znakova života. Druga beba je probodena u stomak i ima ranu na vratu. Prevezena je u niški Klinički centar - rekao je za lokalne medije dr Dragan Perić, upravnik hirurgije u bolnici u Gračanici.Krstičić je zločin najverovatnije počinio u nervnom rastrojstvu zbog svađe sa suprugom Anom.- Uzeo je nož i najpre ubo u grudi jednu od beba. Onda je na njega skočila supruga. Želela je da zaštiti bebe od pomahnitalog oca. Međutim, uprkos majčinim naporima da spase decu, Dejan je uspeo da probode i drugog sina - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Porodična tragedija... Kuća Dejanovih roditelja, u kojoj se dogodio zločin
Porodična tragedija... Kuća Dejanovih roditelja, u kojoj se dogodio zločin

Savladao ga brat

Prema njegovim rečima, pomahnitalog Dejana uspeo je da savlada njegov brat.- Dejanov brat je u vreme krvavog pira bio u susednoj sobi i čuo je buku. Uleteo je u prostoriju i uspeo da savlada Dejana. Da nije naišao, ko zna šta bi se još desilo. Moguće je da bi Dejan ubio i drugu bebu, a možda i suprugu - kaže naš sagovornik.Prema rečima komšija i prijatelja, Dejan i Ana imali su skladan brak. S bebama su živeli u kući kod Dejanovih roditelja, za koje svi imaju samo reči hvale.- U potpunom smo šoku zbog nezapamćenog zločina u ovom kraju. Znamo ga kao tihog, mirnog i povučenog čoveka. Sa Anom je odskoro u braku, a blizanci su im prva deca. Koliko znam, imali su lep brak. Nisam čuo da je među njima bilo svađa i nesuglasica. Ovo što se desilo je neobjašnjivo i neočekivano - rekao je poznanik porodice Krstičić i dodao da, koliko zna, Dejan ranije nije imao psihičkih problema.- Radio je s decom. Voleo je decu. Prema svima je bio fin i ljubazan - kaže poznanik.Nije bilo prijava za nasiljeDragan Ivanović, komandir policijske stanice u Štrpcu, rekao je da je Krstičiću određen pritvor do 48 sati.- Prvi put se desilo porodično nasilje u toj kući. Nikad nije bilo prijavljen neki sličan incident ili neka situacija gde bi on mogao da se ponaša na drugačiji način od uobičajenog. Sasvim normalan čovek, ne znam šta mu se desilo - rekao je Ivanović.

Kolege šokiraneČASTIO ZA ROĐENJE SINOVADejan Krstičić je u srednjoj ekonomskoj školi radio više od deset godina kao profesor fizičkog.- Na poslu s njim nikad nije bilo nikakvih problema. Nismo primetili da ima bilo kakve druge probleme, a kamoli psihičke. Znam da se oženio 2015. godine, a kad je dobio blizance, častio je kolege. Sve je bilo onako kako treba da bude - kaže šokirani kolega.

Drama u NišuBEBA ČUDOM IZBEGLA SMRTTeško povređena beba zbrinuta je na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu.- Dete je zadobilo ubodne rane na trbuhu i vratu, kao i posekotinu po licu. Trenutno je u stabilnom stanju - saopštio je Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora.Mališan je pravim čudom izbegao smrt jer, iako mu je stomak otvoren, nije došlo do povreda unutrašnjih organa. Oštrica noža za dlaku je promašila karotidnu arteriju. Njegova majka Ana Krstičić nije želela da komentariše okolnosti nezapamćene tragedije.

Ekipa Kurira
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track