PORODICA GODINAMA KRILA STRAŠNU TAJNU: Otac ubica bebe od detinjstva imao psihičke probleme?!
Foto: Privatna Arhiva

Tragedija u Štrpcu

PORODICA GODINAMA KRILA STRAŠNU TAJNU: Otac ubica bebe od detinjstva imao psihičke probleme?!

Crna Hronika -

Dejan Krstičić (35), koji je usmrtio jednog sina a drugog ranio, nikada se nije lečio iako je patio od depresije

ŠTRPCE - Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja iz Štrpca, koji je u ponedeljak nožem ubio svog sina, blizanca starog 40 dana, a njegovog brata teško povredio, odmalena je patio od psihičkih problema, nezvanično saznaje Kurir.Prema rečima meštana Štrpca, za Dejanovo psihičko stanje nije se znalo jer je njegova porodica krila da on ima problem.Paranoični strah

- Posle zločina su svi bili šokirani, jer Dejan nikada ranije nije bio agresivan. Imao je skladan brak sa Anom, bebe je veoma voleo i brinuo se o njima. Članovi njegove porodice su rekli da je u poslednje vreme imao paranoični strah da će mu Albanci oteti decu i da je, otkako je postao otac, zapao u neku vrstu depresije, ali istina je zapravo drugačija - ispričao je jedan Krstičićev komšija i dodao:

- Dejan je imao problem odmalena, ali njegova porodica nije pričala o tome. Gledali su da to zadrže za sebe. Činjenica je da je on bio tih, miran i povučen, ali takvo njegovo ponašanje, navodno, nije bilo zbog njegovog karaktera nego zbog tog poremećaja.

On objašnjava da su Dejanovi roditelji primetili da s njim nešto nije u redu u najranijem detinjstvu.- Recimo, do pete godine uopšte nije pričao. Tek kad je napunio pet godina, progovorio je. Ana mu je bila prva devojka i u nju je gledao kao u boga - kaže naš sagovornik.Iako je Krstičić radio kao profesor fizičkog u Srednjoj ekonomskoj školi, neki meštani Štrpca kažu da on „nije bio najadekvatnija osoba za rad s decom“.- Bio je previše miran i nesnalažljiv, tako da često nije znao kako da obuzda decu. Dešavalo se da mu ceo razred ne dođe na čas, a on nije znao kako da postupi, pa bi savet tražio od drugih kolega - objašnjava jedan meštanin Štrpca.Pomračenje umaKako kaže naš sagovornik, Dejanova supruga Ana nije znala da njen suprug od malih nogu ima problema sa psihom.- Njegova porodica je to skrivala od svih. Nekolicina ljudi iz njihovog najbližeg okruženja znala je za ovaj Dejanov problem. Ana ga je nagovarala da ide kod psihijatra na razgovor. U početku je odbijao, ali je na njeno insistiranje i ubeđivanje prihvatio da ode kod stručnjaka. U utorak je trebalo da Dejan i Ana odu u Kosovsku Mitrovicu kod psihijatra, ali Dejan je u ponedeljak doživeo neko pomračenje uma i napravio zlo - kaže naš sagovornik.

HronologijaKRVAVI PIR NAD DECOMDejan Krstičić je 20. februara kuhinjskim nožem ubio sina Nemanju, dok je drugog sina Danila ubo u stomak i vratDanilo je sa teškim povredama prevezen u Klinički centar u Nišu, gde se uspešno oporavljaKrstičić je rekao da nije hteo da ubije sinove, već samo da ih malo „recne“ kako bi uplašio supruguObjasnio je da je imao halucinacije i tvrdio da je na prozoru svoje kuće viđao „neke ljude u crnom koji su došli da mu uzmu decu“

Krstičiću pritvor do 30 danaPRETI MU OD 10 GODINA DO DOŽIVOTNEOsnovni sud u Uroševcu prihvatio je predlog tužioca da se Dejanu Krstičiću odredi pritvor do 30 dana. Krstičić je osumnjičen za teško ubistvo, za šta je na Kosovu zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.- Prvi rezultati istrage pokazuju da je on u trenutku zločina imao manji stepen uračunljivosti, ali nije reč o osobi koja je trajno neuračunljiva. Malo je verovatno da će mu se izreći mera obaveznog lečenja u zatvoru - objašnjava naš izvor.

Marija Ivanov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track