Podignuta optužnica zbog prevare sa gorivom

Optužnica

Podignuta optužnica zbog prevare sa gorivom

Crna Hronika -
Sud u Zrenjaninu podigao optužnicu protiv žene koja se sumnjiči za prevaru i prodaju goriva na crno

ZRENJANIN - Osnovni sud u Zrenjaninu podigao je optužnicu protiv Jovanke M. (51) iz Titela osumnjičene da je lažnim predstavljenjem sa jedne benzinske pumpe uzimala gorivo po otpremnicama, u iznosu većem od 682.000 dinara i kasnije ga prodavala "na crno".

Kako je saopšteno, ona je tokom prošle godine dovela u zabludu vlasnika benzinske pumpe sa koje je u više navrata uzimala gorivo po otpremnicama.

Navedene otpremnice nisu proknjižene u radnji iz Perleza, već je Jovanka M. dizel gorivo, po preuzimanju, prodavala "na crno".

Takođe, sumnja se i da je Jovanka M. u decembru prošle godine, koristeći menicu sa njenim potpisom "dovela u zabludu odgovorno lice u jednom zrenjaninskom preduzeću da joj isporuči deterdžent i rakiju u vrednosti od 800.673 dinara po otpremnicama i fakturama koje je trebalo da plati do 16. januara 2012. godine".

Kada je menica puštena radi naplate duga, kako se navodi, nije mogla biti realizovana, jer osumnjičena nije imala deponovan potpis na depo kartonu u banci i otpremnice nisu bile proknjižene.

Dodaje se da je Jovanka M. prodala robu i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Sumnja se i da se Jovanka M. februara ove godine direktoru jedne benzinske pumpe lažno predstavila kao vlasnica subotičke firme i da je na osnovu nevažeće menice, u pet navrata, preuzela gorivo u vrednosti od 280.386 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track