Najnovije vesti

OD BARBARE VITEZ NI TRAGA NI GLASA: Spasioci je ponovo traže po Tisi, majka ubeđena da nije u reci
Foto: Saša Urošev

Tri meseca od misterioznog nestanka

OD BARBARE VITEZ NI TRAGA NI GLASA: Spasioci je ponovo traže po Tisi, majka ubeđena da nije u reci

Crna Hronika
00:00h

SENTA - Članovi Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, u ponedeljak su nastavili potragu za Barbarom Vitez (15) iz Sente, koja je, kako se sumnja, 25. novembra prošle godine pala sa drumsko-železničkog mosta i nestala u reci.

Iako su nešto više od dva i po sata proveli na vodi, pretražujući trodimenzimonalnim sonarom banatsku stranu Tise, od senćanske marine do mosta, u dužini od oko kilometer i širini od 35 do 40 metara, spasioci ni ovoga puta nisu pronašli ništa što bi okončalo tromesečnu agoniju Barbarinih najmilijih:

- Na Tisu smo se otisnilu brodićem “Nada”, vlasnika i kapetana, Zorana Milosavljevića iz Sente. Sa nama je bio i naš sugrađanin, arheolog Raško Ramadanski. Raško je dobro upoznat sa reljefom rečnog dna Tise. Dobro nas jeslužio trodimenzionalni sonar, koji nam je ustupilo Udruženje Reka regata iz Stare Pazove. Zahvaljujući prozirnosti vode i kvalitetnom sonaru, imali smo dobar kvalitet snimka, ali telo nismo pronašli. Potragu nastavljamo u utorak i to nizvodno. Radićemo temeljno, kilometar po kilometer. Nećemo odustajati- kaže za Kurir Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“:

On podseća da su zbog lošeg vremena i leda na Tisi, potragu za telom nestale tinejdžerke morali da obustave 5. januara:

- Sada su uslovi konačno dobri. Jedini problem nam stvara jaka rečna struja. Nadamo se da će nas “Nada” još bolje služiti u utorak. Želeli bismo da tragamo sve do novobečejske brane, i to od mosta, gde je navodno Barbara upala u reku, pa nizvodno u pet etapa, sve do 122 kilometra rečnog toka, gde se pretpostavlja da sezadržalo telo- dodaje Baranji.

Melinda Vitez zahvalna je ljudima koji uporno tragaju za njenom ćerkom:

- Ubeđena sam da Barbara nije na dnu Tise. Očekujem da će je Interpol pronaći na nekom drugom mestu. Suprug Endre istog je mišljenja. On je tek u ponedeljak počeo da radi. Od trenutka Barbarinog nestanka bio je kod kuće, uz telefon i računar. On je veoma lošeg zdravlja. Slabo mu je srce... Sve vreme smo izloženi velikoj neizvesnosti koja ubija- priznaje slomljenim glasom Barbarina majka.

Podsetimo, srednjoškolka se kobne večeri nije vratila kući sa rođendanske žurke. Policija je iste večeri obavestila roditelje da se devojčica okliznula i sa mosta upala u Tisu, a da su im to prijavila dvojica dečaka koja su bila s njom. Očajni Barbarini roditelji sumnjaju u zvaničnu verziju jer, kako kažu, ni nakon toliko vremena, telo nije isplivalo na površinu.

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Protest roditelja nestale Barbare Vitez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track