EKSPLOZIJA U TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU: Ovo je biografija poginulog potpukovnika Miroslava Perišića
Foto: Ministarstvo Odbrane

Tuga u Kragujevcu

EKSPLOZIJA U TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU: Ovo je biografija poginulog potpukovnika Miroslava Perišića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije objavilo je danas biografiju potpukovnika Vojske Srbije Miroslava Perišića koji je juče popodne tragično nastradao u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

U večernjim časovima Ministarstvo odbrane objavilo je informaciju da je u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu poginuo potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, da se za tri osobe još traga, a da je 25 osoba povređeno od kojih su dve teže prebačene na VMA.

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ćemo sad bez mog sina Miroslava!

Ministarstvo odbrane navelo je da je potpukovnik Perišić od 8. decembra 2014. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

- Potpukovnik Miroslav Perišić rođen je 1967. godine u Foči, Bosna i Hercegovina. Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovna odbrana. Komandno–štabno usavršavanje završio je 2003. godine. Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine. Bio je oženjen i otac je jednog sina, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

OVO JE PRVA ŽRTVA TRAGEDIJE U KRAGUJEVCU: Potpukovnik Miroslav Perišić stradao u eksploziji u Medni

Ministar odbrane Zoran Đorđević uputio je telegram saučešća porodici potpukovnika Perišića.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track