SUĐENJE ZA UBISTVO ALEKSANDRA ROGANOVIĆA Majka žrtve poručila osumnjičenom: Ubio si život u nama!
Foto: Sladjana Sotjanović

Novi Sad

SUĐENJE ZA UBISTVO ALEKSANDRA ROGANOVIĆA Majka žrtve poručila osumnjičenom: Ubio si život u nama!

Crna Hronika -

NOVI SAD - Ubio si nam sina. Ubio si život u nama, ubio si i nas. Uništio si nas… - bile su reči majke ubijenog Aleksandra Roganovića (21) iz Veternika, upućene na kraju jučerašnjeg početka glavnog pretresa Milivoju Vučkoviću (21) iz Novog Sada.

Ni Radivoje, otac Aleksandrov, nije mogao da ostane miran, susrevši se prvi put od ubistva svog sina sa Vučkovićem.

U sudnici su i on , a posebno žena u više navrata plakali. A prilikom izvođenja i otac je tiho nešto dobacio osumnjičenom, koga je zatvorska straža izvela brzo van sudnice.

Naime, Aleksandar Roganović ubijen je 18. septembra 2015.godine, oko 01.35 časova, ispred svoje kuće uVeterniku.

Njega je prema optužnici ubio Vučković, a Jovan Perišić, zvani Perke (22) iz Novog Sada, koji se tereti za teško ubistvo u pokušaju, je i dalje u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Jovan Perišić, foto: MUP
Jovan Perišić, foto: MUP

"Ne priznajem izvršenje krivičnog dela. Ja sam tada bio na Kosovu,odnosno u Kosovskoj Mitrovici od 15. septembra. Na Kosovo sam otputovao 14. septembra, jer me je sestra nazvala dok sam bio u Centru za socijalnirad, kome sam morao da se javljam, da mi kaže da me je tražila policija. Došao sam kući, spakovao se i odlučio da idem na Kosovo da se tamo malo smirim. Mislio sam da me policija traži zbog krivičnog dela koji sam počinioispred kladionice", rekao je Vučković, pokušavajući da se priseti tačnih datuma.

Naime, on je smo par dana pre ubistva na Roganovića, pucao ispred jedne kladionice na novosadskom Novomnaselju. Prethodno je, pokušao da stavi u promet falsifikovanu novčanicu od 500 evra. Uhapšen je bio, ali nakonprivođenja tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode za izazivanje opšte opasnosti i falsifikovanje novca.

"Dok sam bio na Kosovu, gde me je sačekao prijatelj Ramzi, a posle sam bio kod Nemanje Ivanovića, video sam na sajtovima da se tražim zbog ubistva. Tek 20. januara, sam u dogovoru sa advokatom došao nazad u Novi Sad, a sutradan otišao i predao se policiji, jer nisam nikoga ubio", pričao je veoma smireno, na zaprepašćenje svih Milivoje, koji je inače po optužnici osumničen za teško ubistvo.

Da su kontradiktorne izjave osumnjičenog i svedoka govori primer samo jednog svedoka, iz Kosovske Mitrovice,Miloša Todića, koji je rekao da je Vučković u Mitrovici bio 10.septembra, a na pitanje tužioca, kako kada okrivljeni kaže da je tada bio u Novom Sadu, Todić je rekao “Znam sto posto bio sam sa njim kada je 10.septembra bio na Kosovu, pa je posle par dana otišao za Novi Sad, pa se opet vratio”.

Prema saznanjima do kjojih smo došli, Perišić se i dalje nalazi na Kosovo. Za njim je raspisana crvena poternica.

Tužilaštvo se više puta obraćalo kosovskoj policiji, koji su smo obećavali da će ga uhapsiti, ali to se do danadanašnjeg nije desilo.

"Perišić je bio jedno pet dana pre ubistva jako čudan. Znam da mi je govorio da ga posle 23 časa ne zovem", rekla je svedok Dajana Popov.

Na pitanje tužioca, da je dva puta dala kontradiktorne izjave, da Perišić nije heo sa njom da priča o Roganovićunakon ubistva, a da je onda rekla da se interesovao o događaju, a da sada opet ponavlja da nije hteo da priča, šta je istina?

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"On se interesovao da li je neko meni pretio, da li sam imala neke porbleme, a ne o Roganoviću", rekla je Dajana.

Na pitanje tužioca, a zbog čega joj je tražio da mu pošalje veću sumu novca, ona je odgovorila “Tražio je kako binapravio nova dokumenta,a ne znam da li ih je napravio?”.

Inače, kako stoji u optužnici, Vučković koji je imao revolver marke kalibra 38 specijal i Perišić sa automatskimpištoljem marke “škorpion” kalibra 7,65 mm, sa fantomkama na glavi i kaupuljačama, sačekali su Roganovićaispred njegove kuće, dok se vraćao iz Novog Sada, prišli mu nakon čega je Perišić ispalio hitac koji je uleteo u kuću do Aleksandrove, prošavši oštećenoj M.J., pored glave na razdaljini od 20 - 30 cm. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, gde su na njega ispalili hice, od kojih je preminuo.

"Spavali smo ja i supruga, kada me je ona probudila i rekla da joj se čini da je čula pištolj. Skočio sam, a onda sam začuo još tri hica. Ušao sam prvo u sobu da vidim da li nam se sin vratio, nije ga bilo. Izašao sam napolje i imao šta da vidim, svoje dete… – rekao je prilikom svedočenja otac Radovan Roganović.

Sina mi ubile kukavice na pragu kuće

Otac je za naš list, u svojoj ispovesti ispričao kada je saznao ko su ubice njegovog sina rekao, da su njega ubile kukavice na pragu kuće.

"S Aleksandrom su ubili i sve nas. A što je još gore, Jovan Perišić, kukavica koja je još u bekstvu, istog dana došaoje u moju kuću zajedno s ocem kako bi nam izjavili saučešće. Kako je Jovan ušao u dnevni boravak, u kojem jegorela sveća i kandilo pored Aleksandrove slike, kandilo se ugasilo. Mi smo ga upalili ponovo, a ono se opetugasilo. Svi smo se čudili šta se to dešava, ali ni na kraj pameti nam nije bilo da je zbog ubice koji nam je ušao ukuću. Sedeo je s ocem i gledao u Aleksandrovu sliku. Kako su mi rekli rođaci, imali su osećaj kao da gleda krvnika,a ne svog nastradalog druga. A kad ga je neko od naših rođaka pitao: „Kakav je drug bio?“, hladnokrvno je odgovorio: „Znam samo da je bio mnogo živahan“., a psole došao i na sahranu", rekao nam je tada Radovan Roganović.

Tada nam je otac još rekao da se Aleksandar sigurno nije bavio drogom, kako se spekulisalo u javnosti, jer da jeste,ne bi imao stare patike i običnu garderobu. Porodicu pogađaju priče da je njihov sin bio vođa navijača Crvene zvezde. Kako ističu, on je bio samo navijač Partizana i ništa više od toga.

Policija ih hapsila, tužilašto i sud puštali!

Perišić i Vučković poznati su policiji po različitim krivičnim delima.

Perišić je hapšen ne zna se ni koliko puta, kao i Vučković. Međutim, tužilaštvo i sud su ih svaki put vraćali naulicu s uslovnim kaznama. Novosadska policija 2015.godine, je objavila Perišićevu fotografiju zbog sumnje da jezajedno sa saučesnikom sa Novog naselja ispalio nekoliko hitaca. Povređenih, na sreću, nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track