Protojerej: Bog nas spasao kad se prevrnuo autobus

Tri dana posle udesa u Petrovcu

Protojerej: Bog nas spasao kad se prevrnuo autobus

Crna Hronika -
Odsad ćemo svi slaviti 11. jun kao zavetnu slavu, kaže otac Živadin Protić, koji je sa 74 člana crkvenog hora preživeo prevrtanje

BEOGRAD - Čudo!Članovi crkvenog hora Hrama sabora svih srpskih svetitelja s Karaburme, koji su čudom izbegli smrt u autobusu „Banbusa“ iz Obrenovca koji se prevrnuo u nedelju uveče kod Petrovca na Mlavi, misle da su ih pravoslavni sveci i Bog zaštitili od tragedije. Ovo za Kurir kaže protojerej Živadin Protić iz Hrama sabora svih srpskih svetitelja na Karaburmi, koji je bio vođa puta.

- Od iduće godine svi ćemo 11. jun slaviti kao našu zavetnu slavu. Bog i sveci su nas pogledali i zaštitili! Kako drugačije objasniti čudo da niko nije stradao u ovoj nesreći. Proviđenje je spaslo naše živote - kaže protojerej Protić i dodaje da je autobus išao polako i da se polako prevrnuo u pooranu njivu. Ni prozori mu se nisu razbili.

- Dogodilo se čudo. Kao da smo se lagano spustili, a ne pali. Jedan od putnika je odmah po izlasku iz bolnice otišao nazad u manastir Vitovnicu da zapali sveću u znak zahvalnosti - priča otac Živadin.Da nije bilo Božje pomoći i promisli, dogodila bi se velika tragedija, kaže on.

- Ja sam strašljiv po prirodi kad je saobraćaj u pitanju. Nemam čak ni vozačku dozvolu. Ali dok se autobus prevrtao, nisam se uplašio. Ne mogu da objasnim zašto i kako, ali bio sam siguran da će se sve dobro završiti. Ispratio sam sve povređene u bolnicu, a onda sam s još četvoricom putnika seo u automobil i odvezao se u Petrovac - kaže Živadin Protić.

Podsetimo, 75 putnika - članova crkvenog hora Hrama sabora svih srpskih svetaca, umalo je nastradalo kad je autobus kojim su se vraćali iz manastira Vitovnice kod Petrovca na Mlavi skliznuo s puta i prevrnuo se. U udesu je dvadeset putnika teže i lakše povređeno.

Hvala narodu na pomoćiOtac Živadin Protić zahvalio se žiteljima Petrovca na Mlavi, koji su im odmah pritekli u pomoć.- To je bilo neverovatno. Svi su hteli da pomognu. Jedna devojka je među prvima došla, zbrinjavala povređene, pomagala ljudima, pa sam mislio da je iz Hitne pomoći. Posle mi je rekla da je medicinska sestra, da živi tu u blizini- kaže sveštenik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track