NAJBRUTALNIJI OBRAČUNI ZBOG DEVOJAKA U SRBIJI: Raskomadao telo suparnika pa ga bacio u jezero
Foto: Kurir

Zločini koji se pamte

NAJBRUTALNIJI OBRAČUNI ZBOG DEVOJAKA U SRBIJI: Raskomadao telo suparnika pa ga bacio u jezero

Crna Hronika -

Svađa oko devojke čest je povod obračuna muškaraca, od onih tinejdžerskih, kafanskih počinjenih u pijanstvu pa do mafijaških u kojima su suparnici "seckani u komade".

Najsvežiji primer je sukob uzrokovan ljubavnom vezom jedne Beograđanke sa dvojicom muškaraca, koji nisu znali jedan za drugoga. Ona je dovela je do otmice i prebijanja jednog, kao i hapšenja dvojice osumnjičenih muškaraca. Začkoljica ove priče je to što ni oteti ni njegovi otmičari nisu muškarci koji su bili u ljubavnoj vezi sa dotičnom devojkom, već njihovi drugovi, ali sa suparničkih strana.

Ovo je rezime otmice i premlaćivanja Zlatka Lutovca u avgustu prošle godine, a sada i hapšenja njegovih otmičara, osumnjičenih Marka Guzijana (27) i Vojislava Mitkovića (26).

"Dotična devojka zvanično je bila u vezi sa jednim dobrim prijateljem Zlatka Lutovca, ali se "spetljala" i sa momkom iz Cunerove ekipe. Lutovac je "provalio" njenu dvostruku ljubavnu vezu. Video je na aerodromu sa momkom iz Cunerove ekipe i fotografisao, ali su devojka i mladić to primetili. Usledila je "akcija" koja je Lutovca trebalo da spreči da fotografije pokaže zvaničnom dečku dotične Beograđanke", kažu u policiji.

Cuner, Mitković i još trojica mladića, za kojima se traga su ubrzo oteli Lutovca, ošamutili ga elektrošokerom, vezali i odvezli u nenaseljen deo Zemun Polja gde su ga pretukli i izbacili iz vozila.

Istraga slučaja trajala je sedam meseci, sve dok kao počinioci nisu identifikovani, a onda je usledilo hapšenje Cunera, inače sina Jovana Guzijana Cunera, pripadnika stare garde beogradskog podzemlja i njegovog saučesnika. Za ostalom trojicom saučesnika se još traga.

Zatekla ljubavnike okrvavljene u stanuU aprilu prošle godine u Šapcu u stanu u Ulici Knez Ive od Semberije, u međusobnom obračunu noževima ubijen je Mirko Frej (32), a ranjen Željko Mitrović.Povod zločina bila je devojka koja se prethodno zabavljala sa Mitrovićem, a onda započela vezu sa Mirkom. Devojka je bivšeg i trenutnog ljubavnika zatekla okrvavljene u stanu u kome je živela sa Mirkom i pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Nož u srce zbog devojkeU novogodišnjoj noći 2016. Beograđanin Marko Đorđević (33) nožem je usmrtio Crnogorca Mila Delevića (35) u beranskom kafiću "Evropa". Dvojica mladića su kobne noći sedela za različitim stolovima, ali je onda između njih izbila svađa zbog devojke. U jednom momentu Delević je krenuo ka izlazu, za njim je krenuo Đorđević i u sekundi izvadio nož kojim ga je ubo direktno u srce. Delević je preminuo iste noći u bolnici, a Đorđević, koji je pobegao posle zločina, uhapšen je tri dana kasnije u Plavu.Koškanje oko devojke bio je motiv i žestoke tuče navijača Crvene zvezde i Borca u aprilu prošle godine u Čačku.

Uoči utakmice, na gradskom trgu došlo je do dobacivanja i provokacija između dve grupe navijača, a povodom devojke jednog navijača Zvezde. Onda su prvo poletele kamenice, a zatim je izbila opšta tuča u kojoj je u potpunom metežu neko potegao nož i zario ga u srce Aleksandru Jaćimoviću (21). U tuči, zbog devojke, povređen je i jedan mladić iz Negotina, dok je posle uviđaja, policija uhapsila dvojicu osumnjičenih mladića.

Stradao zbog bahate razbijačice čašaSvađa oko devojke života je koštala i Marka Pavlovića (22) iz Niša, koji je u aprilu 2008. kada se dogodio zločin, radio u obezbeđenju kafića "Komodo". Pavlović je u lokalu reagovao na ponašanje devojke koja je bila bahata i razbijala čaše. Dan kasnije, mladić "opomenute" devojke je pozvao Pavlovića da rasčiste nesporazum. Susret je organizovan u Mokranjčevoj ulici, u kojoj je došlo do pucnjave u kojoj je Pavlović ubijen, a njegov stariji brat Miroslav, koga je poveo sa sobom teško ranjen. U pucnjavi je ranjen i slučajni prolaznik koga je rikošetirani metak pogodio u glavu.

Brutalna tuča sa "srećnim" krajemU kafani u Kosjeriću, u maju 2014. dvojica dugogodišnjih poznanika, R.K. (34) I M.J. (39), pijani u cik zore potukli su se zbog devojke, ali na sreću bez tragičnih posledica. Svađa zbog devojke, pretvorila se u tuču, koja se iz kafane preselila na parking. Tu je R.K. izvadio perorez, nasrnuo na suparnika i posekao ga po podlaktici. Na to mu M.J. nije ostao dužan. Zgrabio je drveni kolac i udario R. K. po glavi. Na sreću, ostali gosti kafane su tada uspeli da smire strasti i pozovu Hitnu pomoć.

Raskomadao telo suparnika

Za najmonstruozniji zločin, koji je na ovim prostorima izvršen zbog devojke, optužen je Sretko Kalinić, zver zemunskog klana. Zbog ljubavi prema Ani Simić, on je 2010. ubio njenog supruga Cvetka, raskomadao njegovo telo i bacio u jezero Jarun u Zagrebu.

(Blic/T.M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track