NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA: MONSTRUM koji je ubio Anđelinu (3) OSUĐEN na 40 godina zatvora
Foto: Nebojsa Mandić I Privatna Arhiva

Sud u Zaječaru

NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA: MONSTRUM koji je ubio Anđelinu (3) OSUĐEN na 40 godina zatvora

Crna Hronika -

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica koji je prošlog leta brutalno silovao i ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović osuđen je danas na 40 godina zatvora. Prilikom izricanja presude Rajković nije pokazao ni trunku kajanja.

Vladica Rajković, Foto: Kurir
Vladica Rajković, Foto: Kurir

Viši sud u Zaječaru Rajkovića je osudio na jedinstevu kaznu zatvora jer je silovao i ubio trogodišnju devojčicu, kao i jer je ubio Draganu Stanković nekoliko godina ranije.

To je maksimalna kazna koja je mogla da se izrekne optuženom po pravilima srpskog zakonodavstva.

Ovo je prvostepena presuda, na koju i Rajković ima pravo da se žali Apelacionom sudu. Njemu je danas takođe produžen pritvor.

Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao. On je tvrdio da je devojčicu, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice - da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.

Takođe je negirao da ju je silovao.

On je optužen da je devojčicu odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica, tužilaštvo je teretilo za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđeline Stefanović (3) i za ubistvo Dragane Stanković (47).

Više tužilaštvo u Zaječaru je za Rajkovića, ranije, tražilo 40 godina robije.

Pored toga, tužilac je tražio i da sud izrekne još 10 godina zatvora Rajkoviću za ubistvo Dragane Stanković koje je izvršio nekoliko godina ranije.

Malena Anđelina Stefanović je tog 9. jula bila na prvom dečjem rođendanu kod komšije, koji je ubičin rođeni brat.

Vladica je pomagao svojim najrođenijima da gostima ništa ne fali i da na što bolji način razveseli mališane. Bar tako su u tom trenutku svi mislili.

Anđelinu je ceo dan nosio na ramenima i pevao joj pesmice. U jednom trenutku ju je uhvatio za ruku i poveo u prodavnicu. To nikome od prisutnih nije smetalo, jer je često bio u društvu dece.

Međutim, on ju je nedaleko od kuće silovao, a zatim i ubio udarcem kamenom u glavu. Nakon što se presvukao i oprao krv sa sebe, vratio se na slavlje kao da se ništa nije dogodilo.

SVIREPO UBISTVO ANĐELINE STEFANOVIĆ (3): Tužilaštvo traži 40 godina robije za Vladicu Rajkovića

KURIR TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!

MONSTRUM PROMENIO ISKAZ: Rajković sad tvrdi da nije ubio malu Anđu, MAJCI deteta POZLILO

POMEN MALOJ ANĐELI (4) Očajna baka: 40 noževa bih zabola krvniku u srce!

(R.R./Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track