ŠESTOMESEČNI POMEN: Od ubice Saleta Mutavog ni traga!
Foto: Damir Dervišagić

Smrt Aleksandra Stankovića

ŠESTOMESEČNI POMEN: Od ubice Saleta Mutavog ni traga!

Crna Hronika -

Istražitelji veruju da je zločin delo profesionalnih plaćenih ubica koji je do detalja isplaniran

BEOGRAD - Porodica Aleksandra Stankovića (29), ubijenog vođe navijača Partizana, održala je juče šestomesečni pomen na Novom groblju u Beogradu.Podsetimo, Stanković je ubijen na uglu Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića 13. oktobra, kada se vraćao iz teretane. Na njega i Milorada Đ., pripadnika njegovog obezbeđenja, dvojica nepoznatih napadača ispalila su rafale iz „kalašnjikova“. Telohranitelj je samo ranjen, dok je Stanković ubijen na mestu.

- Ni šest meseci od ubistva nema naznaka ko bi mogao da stoji iza brutalnog ubistva koje se dogodilo u večernjim časovima u veoma prometnoj ulici. To govori u prilog informacijama da iza svega stoje plaćene ubice, koje nisu ostavile dovoljno tragova - kaže naš sagovornik upućen u ovaj slučaj.Podsetimo, prema informacijama do kojih se došlo tokom istrage, sačekuše za Stankovića su spremane na više gradskih lokacija.- Navodno, jedna ekipa je bila postavljena ispred njegovog stana, a druga u blizini kafića u kom je često provodio vreme. Čak su bili spremni da ga napadnu tokom proslave momačke večeri koju je planirao tokom vikenda - dodao je naš izvor.

Nerazdvojni prijatelji... Veljko Belivuk
Nerazdvojni prijatelji... Veljko Belivuk

Stankovićevoj sahrani u oktobru prisustvovao je veliki broj prijatelja, a zanimljivo je da je oproštajni govor držao njegov nerazdvojni drug Veljko Belivuk. On je nekoliko meseci posle toga uhapšen zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije.

- Policija sumnja da su ta dva ubistva povezana. Proveravaju se veze Miloševića i Stankovića. Interesantno je da se obojica dovode u vezu sa poslovima obezbeđenja. Prema nekim informacijama, oni su prošlog leta bili u sukobu zbog obezbeđivanja jednog poznatog gradskog splava. Međutim, ispostavilo se da je Milošević zaratio sa ljudima bliskim Saletu i Velji, i to tokom posete glumca Stivena Sigala, oko čijeg obezbeđivanja su se sukobili - priča naš izvor.

Napad na VazuruSVEDOČIO NA SUDUAleksandar Stanković postao je poznat javnosti nakon snimka na kome njegovi drugovi Darko Ristić i Veljko Belivuk napadaju obezbeđenje direktora Partizana Miloša Vazure. On u tuči nije učestvovao, ali je tokom sudskog procesa svedočio o događajima s kraja aprila prošle godine.

UBICE IMALE REZERVNI PLAN: Saleta Mutavog hteli da ubiju pred verenicom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track