Najnovije vesti

PRVI REZULTATI ISTRAGE PADA AVIONA KOD ŠAPCA: Motor IZNENADA prestao da radi
Foto: Printskrin Kurir

PRVI REZULTATI ISTRAGE PADA AVIONA KOD ŠAPCA: Motor IZNENADA prestao da radi

Crna Hronika

Iznenadni prekid rada motora tokom leta na relativno maloj visini glavna je okolnost koja je u fokusu članova komisija koje istražuju okolnosti pada aviona “Supergaleb” G4 Vojske Srbije i pogibije pilota potpukovnika Nenada Ćulibrka i kapetana Dejana Pandurovića.

Prvi zadatak istražnih organa biće ispitivanje uzroka gubitka pogonske sile rols rojsovog motora, ali i reakcije pilota.Rasvetljavanjem teške vazduhoplovne nesreće bave se specijalne komisije Generalštaba i Ratnog vazduhoplovstva, Inspektorat odbrane kao i Više javno tužilaštvo u Šapcu.

Članovi ovih timova u subotu su izašli na mesto pada aviona i nastavili prikupljanje rasutih delova letelice, uzimanje izjava od meštana i fotografisanje njive na koju se srušio avion.

Vojnim komisijama nije određen rok za sastavljanje izveštaja, već su dobile odrešene ruke u pogledu trajanja istrage.

Članovi vojnih komisija svoj rad će bazirati na otrkivanju uzroka nagle promene pravca leta, ali i na potrazi za odgovorom zašto se posada nije katapultirala iz letelice koja se strmoglavo kretala ka tlu.  Za ovaj deo istrage ključnu ulogu ima video snimak, koji su sa zemlje napravili očevici udesa.

Prve procene govore da je supergaleb imao za sada nepoznati problem sa motorom i to u delikatnom trenutku zaokreta letelice.

Pod lupom komisija biće i okolnosti na osnovu kojih su piloti doneli odluku da ne napuste letelicu uprkos obrušavanju. Nije isključena ni mogućnost da su Ćulibrk i Pandurović do poslednjeg trenutka pokušavali da “izvade” avion, ali i da izbegnu naseljene delove sela.

POTRESNO SVEDOČENJE OČEVIDACA NESREĆE: Gledali smo kako piloti ginu umesto nas! ČITAJTE U KURIRU

ZAVRŠEN UVIĐAJ O PADU SUPERGALEBA: Ekipe odnele sve delove vojnog aviona sa mesta gde se srušio

PILOTI USMERILI AVION KA NJIVI DA NE POBIJU NAROD: Piloti heroji spasli porodicu!

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! TRENUTAK PADA AVIONA KOD ŠAPCA: Leteo nisko, pa se srušio uz JEZIV VRISAK!

  (Večernje novosti)

  Prijavite se na newsletter.

  Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

  * Obavezna polja

  RAZMENA SADRŽAJA

  Inicijalizacija u toku...