ZBOGOM JUNACI: Piloti ispraćeni uz Tamo daleko
Foto: Dragana Udovičić

Tuga do neba Sahranjeni stradali vojnici

ZBOGOM JUNACI: Piloti ispraćeni uz Tamo daleko

Crna Hronika -

Suze Nenad Ćulibrk (49) sahranjen je juče na Novom groblju u Šapcu, a njegov kolega Dejan Pandurović (39) na beogradskom Novom groblju

BEOGRAD/ŠABAC - Vojni piloti Nenad Ćulibrk (49) i Dejan Pandurović (39), koji su poginuli u avionskoj nesreći koja se desila 7. aprila, kada se školsko-borbeni avion „supergaleb G-4“ srušio u selu Slatina kod Šapca, sahranjeni su juče uz najviše vojne počasti.

Kapetan Dejan Pandurević sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a na večni počinak su ga, osim supruge Jelene, ćerki i roditelja, ispratile brojne kolege i prijatelji, kao i Zoran Đorđević, ministar odbrane.Jauci majkePoginuli pilot je sahranjen uz počasnu paljbu plotuna i uz zvuke pesme „Tamo daleko“, a niko od prisutnih nije mogao da zadrži suze dok je sanduk sa Dejanovim telom spuštan u raku.- Hoće neko da mi kaže gde mi vodite Dejana, gde mi vodite dete? Šta je ovo? Srce moje iščupano je, kako će majka da živi bez tebe? Ponos moj, ljubav moja, gde ćeš, sine? Siroto, dobro dete moje - jecala je neutešna majka, grleći sanduk.Neutešan je bio i Dejanov kolega s klase, koji je nad njegovim posmrtnim ostacima pročitao emotivan govor.

Plač parao nebo... Supruga Dejana Pandurovića nad rakom
Plač parao nebo... Supruga Dejana Pandurovića nad rakom

Uplakani vojnici- Postao je čovek u pravom smislu te reči. Bio je zaljubljenik u vojsku i letenje - kroz suze je rekao Pandurovićev kolega i dodao da su Dejana svi voleli zbog sportskog duha i gospodskih manira.Gotovo istovremeno, na šabačkom Novom groblju sahranjen je i Nenad Ćulibrk. Opelo je služilo sveštenstvo šabačke eparhije s vladikama Jovanom i Lavrentijem na čelu.

Tužno i svečano... Piloti sahranjeni uz vojne počasti
Tužno i svečano... Piloti sahranjeni uz vojne počasti

Na večni počinak nastradalog pilota ispratili su rodbina i prijatelji, ali i kolege iz Vojske Srbije. Dok je kovčeg spuštan u raku, prolomili su se jauci ćerke Sanje, supruge Jelice i majke Ranke. Sin nastradalog pilota Mihailo ni sam nije mogao suze da zadrži. Nisu krili tugu ni vojnici, jer je potpukovnik Ćulibrk važio za jednog od omiljenih kolega. Kovčeg je položen u raku uz počasnu paljbu, kao i uz zvuke pesme „Tamo daleko“.

(VIDEO, FOTO) ISPRAĆAJ PILOTA DEJANA Majka grlila kovčeg, sahranjen uz počasne plotune i TAMO DALEKO

M. Ivanov - T. Cvejić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track