ISPOVEST SESTRE IGORA VACLAVIĆA: Nisam znala da mi brata jure zbog ubistava
Foto: Printscreen

Nikoleta Bergel za italijansku televiziju

ISPOVEST SESTRE IGORA VACLAVIĆA: Nisam znala da mi brata jure zbog ubistava

Crna Hronika -

Sestra osumnjičenog ubice iz Subotice Igora Vaclavića, za kojim traga Italija, gostovala je na italijanskoj televiziji tvrdeći da ne zna gde joj je brat

BOLONJA - Nikoleta Bergel, sestra Igora Vaclavića, koji je u bekstvu već dvadeset tri dana, u subotu je dala intervju italijanskoj televiziji u kojem je otkrila do sada nepoznate detalje o svom bratu.Kako su preneli mediji, Nikoleta Bergel u Subotici živi s majkom, a kako je navela, njen brat je porodični dom napustio kad je ona imala četiri ili pet godina.Razgovarali na Fejsbuku- Ne mogu reći da ga dobro poznajem jer smo se od tada čuli jednom ili dvaput godišnje. Poslednji put smo razgovarali prošle godine, i to nakratko. Uvek se čujemo preko Fejsbuka jer nemam njegov broj telefona. Rekao mi je da u Italiji radi u jednom auto-šopu - ispričala je Nikoleta Bergel.Na pitanje novinara da li joj je slao novac, devojka je odgovorila negativno.- Ne, nikada ništa nije slao. Njegovo ime je Norbert Feher. Nisam ni znala da se predstavlja kao Igor Vaclavić, za sve sam saznala preko Fejsbuka - rekla je devojka tokom intervjua.

Ona je tokom razgovora pomenula da nije znala da je njen brat bio u zatvoru.- Moja porodica je nešto znala, ali nisu želeli da mi išta govore o tome. Ne znam ni gde je mogao da nauči da rukuje oružjem. Nikada nije pričao o svom životu - dodala je Nikoleta.Razgovor s policijomOna je u intervjuu potvrdila pisanje Kurira da će policija razgovarati s porodicom begunca.- Srpska policija je kontaktirala s mojom majkom, u to sam sigurna, ali mislim da italijanska još uvek nije - zaključila je Bergelova.Podsetimo, Igor Vaclavić aka Norbert Feher sumnjiči se da je ubio dvojicu muškaraca u okolini Bolonje. Policija već 23 dana pretražuje šumu između Bolonje i Ferare, a veruje se da je osumnjičeni ranjen. Dosadašnja istraga je pokazala da je Srbin imao pomagače, od kojih je saslušana izvesna Rumunka s kojom je navodno bio u vezi.

Smrt čuvara iz 2015.UBIO I TREĆI PUT?Italijanski mediji su preneli da je policija otvorila istragu i povodom ubistva čuvara Salvatorea Čijanezea u decembru 2015. Navodno, sumnja se da je Vaclavić i njega ubio.- Princip ubistva je isti kao i kod ova dva zbog kojih traže Vaclavića. Metak kojim je Čijaneze ubijen je bugarskog porekla, pa bi Vaclavić, kao deo „slovenske bande“, mogao da bude izvršilac - preneli su mediji.

J. Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track