STRAVIČAN SUDAR: Apatinka (36) poginula u nesreći kod Linca
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Austrija

STRAVIČAN SUDAR: Apatinka (36) poginula u nesreći kod Linca

Crna Hronika -

APATIN - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se, u četvrtak ujutro, dogodila u Austriji, kod Linca, poginula je Slađana Banić (36) iz Apatina, dok se lekari bore za život Velimira Manojlovića, koji je bio za volanom kombija u kom se nalazila nesrećna Apatinka.

Kako su naveli austrijski mediji, u ovoj nesreći život je izgubio i jedan muškarac (33), koji se takođe nalazio u kombiju, dok su ostali putnici zadobili lakše povrede. Austrijski mediji takođe navode da je do udesa došlo kada je vozač kombija, iz nepoznatih razloga, skrenuo sa puta i udario u zaštitne stubove. Na njega su, potom, naleteli kamion sa bugarskim tablicama i još jedno vozilo.

Nesrećna devojka je, kao i brojne Apatinke, bila angažovana na poslovima negovateljice u Nemačkoj. Ovim kombijem je išla na smenu i to svojoj rođenoj sestri Dragani, koju je, nedavno, takođe uvela u ovaj posao.

Umesto sestre, koju je željno očekivala, Dragana je dobila crne vesti o njenoj pogibiji.

- Na vratima su se pojavila dvojica šofera iz drugog kombija. Oni su mi saopštili da je Slađa poginula. Još su nešto pričali, ali se meni sve okrenulo i više ništa nisam čula, još u šoku, priča Dragana, koja se ne odvaja od roditeljaJovana i Katarine, dok zajedno primaju reči saučešća od brojnih rođaka, komšija i prijatelja.

Slađana je bila jedna izuzetna osoba, vesela i pozitivna. Živela je sa roditeljima, koji imaju skromne penzije, ali je zato ona odlučila da zbrine porodicu odlaskom na rad u Nemačku.

- Sva je bila posvećena drugima. Obožavala je sestrinu decu, sa njima provodila sve slobodno vreme kad bi, iz Beograda, gde žive, došli u Apatin. Osim toga, radila je i kao gerontodomaćica i bila omiljena, jer je umela sasvima, i da pomogne i da nađe lepu reč. Da bi pomogla porodici, odlučila je da, poput brojnih Apatinki, ode u Nemačku da neguje starije osobe. Tamo je provodila po mesec, dva, vraćala se kući na neko vreme i opet odlazila.Pridružila joj se nedavno i sestra Dragana. Ona je i čekala sad, u četvrtak, priča, kroz suze, zajednička prijateljica.

Austrijski mediji su objavili da je u nesreći poginuo još jedan putnik u kombiju, star 33 godine, dok je vozač Velimir Manojlović iz Sombora teško povređen i, kako nezvanično saznajemo, lekari u austrijskoj bolnici se i dalje bore za njegov život. Telo tragično stradale Apatinke još uvek nije dopremljeno u Apatin, gde će biti sahranjena.

(J.M.)

TEŽAK UDES KOD VRŠCA: Dvoje poginulo, četvoro povređeno u direktnom sudaru dva vozila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track