ZAPLENA NA BATROVCIMA: U bugarskom šelepru otkriveno 767 flaša brazilske zlatne prašine
Foto: Carina

Vrednost 6.000 evra

ZAPLENA NA BATROVCIMA: U bugarskom šelepru otkriveno 767 flaša brazilske zlatne prašine

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Batrovci pre dva dana zaplenili su 767 flašica sa pločicama brazilske zlatne prašine, čija je preliminarno procenjena vrednost skoro 6.000 evra.

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je za detaljan pregled izdvojen kamion bugarskih registaracija natovaren različitom robom u Barseloni namenjenoj našem tržištu. Uredno prijavljeni elektrogeneratori, laboratorijska oprema, dodaci ishrani, repromaterijal za tekstilnu industriju, obuća, rasvetna tela, nameštaj bili su zapečaćeni hrvatskim carinskim obeležjima.

Detaljnom kontrolom tovarnog prostora, pored prijavljene robe pronađene su i dve kartonske kutije sa 767 staklenih flašica, od kojih je svaka bila posebno uvijena u stari novinski papir. U njima se nalazila materija žute boje u pločicama nalik na zlato. Na papirnoj etiketi koncem pričvršenoj za zatvarač svake flašice piše da je sadržina sertifikovana kao „brazilska zlatna prašina“.

Vozač kamiona, bugarski državljanin, u svojoj izjavi je rekao da jeste prisustvovao utovaru, ali da nije proveravao sadržinu svake kutije, kao i da je po otkrivanju prekršaja kontaktirao svoje poslodavce i da je dobio objašnjenje da se radi o kozmetičkom proizvodu za zatezanje lica.

Sporna pošiljka je privremeno zadržana dok se ne okonča prekršajni postupak pokrenut pred nadležnim sudom.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track