BEGUNAC IGOR VACLAVIĆ: Odbegli Srbin košta Italiju čak 200.000 evra dnevno!
Foto: Privatna Arhiva

Nije uhapšen ni posle mesec dana

BEGUNAC IGOR VACLAVIĆ: Odbegli Srbin košta Italiju čak 200.000 evra dnevno!

Crna Hronika -

Troškovi uključuju dnevnice policijskih službenika, prekovremeni rad, hotele i hranu koje država plaća radnicima koji dolaze iz drugih delova zemlje

BOLONJA - Potraga za Norbertom Feherom, odnosno Igorom Vaclavićem iz Subotice, koja traje mesec dana, Italiju košta 200.000 evra po danu, tvrde tamošnji mediji. Prema njihovim saznanjima, čak 1.200 ekipa policajaca traga za dvostrukim ubicom iz Srbije u delti reke Po.U tekstovima koji se pojavljuju na italijanskim portalima analizirani su troškovi države.- Troškovi uključuju dnevnice policijskih službenika, prekovremeni rad, hotele i hranu koje država plaća radnicima koji dolaze iz drugih delova zemlje - navodi jedan italijanski list.Podsetimo, Vaclavić najpre je 1. aprila ubio vlasnika bara Davida Fabrija u okolini Bolonje. Otad je u bekstvu, tokom koga je 8. aprila ubio čuvara šume Valerija Verija, a njegovog kolegu ranio.

Opasni Srbin je tokom istrage dovođen u vezu sa ubistvom noćnog čuvara Salvatorea Čijanezea iz decembra 2015. Potraga za njim fokusirana je na močvarnu oblast Ferare, a jedan meštanin tvrdi za italijanske medije da je video ubicu i opisao njegov sadašnji izgled.

- Bio sam u dvorištu, igrao se sa svojim psom. On je brzim hodom prošao pored moje kapije, pogledao me pravo u oči, a onda otrčao. Brada mu je malo porasla, kao i kosa. Bio je u crnoj majici i u zelenim, vojničkim pantalonama - opisao je očevidac susret sa monstrumom.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track