Najnovije vesti

ZAVRŠNICA SUĐENJA UNUKI POZNATOG GLUMCA: Satarom UBILA MAJKU I BAKU a SUPERVEŠTAČENJE otkrilo je ovo
Foto: Stefan Jokić, Facebook

Epilog velike porodične tragedije na Vračaru

ZAVRŠNICA SUĐENJA UNUKI POZNATOG GLUMCA: Satarom UBILA MAJKU I BAKU a SUPERVEŠTAČENJE otkrilo je ovo

Crna Hronika

BEOGRAD - Suđenje glumici Teodori Viktorović, okrivljenoj da je u martu 2015. satarom ubila majku i baku u porodičnom stanu na Vračaru, danas je ušlo u završnicu pred Višim sudom u Katanićevoj.

Stan užasa na Vračaru (Foto: Stefan Jokić)
Stan užasa na Vračaru (Foto: Stefan Jokić)

Na današnjem ročištu predočen je nalaz Sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Mišljenje odbora jeste da su Teodorine sposobnosti shvatanja značaja krivičnog dela i mogućnosti upravljanja vlastitim postupcima bile bitno smanjene - posebno kada je reč o mogućnostima odmeravanja razloga za i protiv i anticipiranja posledica.

UNUKA POZNATOG GLUMCA SATAROM UBILA MAJKU I BAKU U četvrtak TAČKA na ZLOČIN koji je POTRESAO BEOGRAD

Mišljenje odbora jeste i da je okrivljenoj potrebno izreći meru obaveznog lečenja od alkoholizma. Nastavak suđenja i sledeće ročište zakazano je za 1. jun.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Podsetimo, Teodora je satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru. Ona je optužena za teško ubistvo i ako bude osuđena, preti joj kazna od 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem. Kako je navedeno u optužnici, Teodora je satarom ubila majku i baku posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

U superveštačenju se navodi i da je u vreme izvršenja dela Viktorovićeva bila u stanju toksikacije lekovima, ne u stepenu koji je remetio budnost svesti, ali u stepenu koji joj je remetio kontrolu krivitičkog mišljenja i ponašanja. Ona je, prema zaključku veštaka, bila u posebnom afektnom stanju intenzivne ljutnje i besa izazvanih neposrednim konfliktom pre ubistva - svađe sa ubijenim ženama. Veštaci su konstatovali da je u to vreme bila lečena od derpesivnog poremećaja i zavisnosti od alkohola.Sve to je, prema mišljenju veštaka, imalo uticaja na njeno psihičko stanje i ponašanje.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Podsetimo, u trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala čak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.Teodora Viktorović je diplomirala glumu, a unuka je poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

(M. Ivanov)

GLUMICA DVOSTRUKI UBICA PLAKALA U SUDU: Nisam u stanju da pratim ovo suđenje

GLUMICA CIMERKA MI PRIČALA KAKO JE UBILA BABU I MAJKU: Ispovest žene iz ćelije Centralnog zatvora!

Veštak: Teodora nije ubila majku i babu u afektu

NEĆE ME MALTRETIRATI, SVE SAM IH POBILA: Glumica, dvostruki ubica, plakala usred sudnice!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Zašto je došlo do razdora u grupi “Protiv diktature”?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...