Potvrđena optužnica protiv zlostavljača Nemice Betine

slučaj Betina

Potvrđena optužnica protiv zlostavljača Nemice Betine

Crna Hronika -
Bračni par Marinković se tereti se da je devojčicu, od njene 12 do 19 godine, držao zatvorenu, fizički i psihički je zlostavljao, nanosio joj fizičke povrede, nehumano se ponašao prema njoj, izgladnjivao je i terao je da radi teške poljoprivredne poslove

SARAJEVO - Opštinski sud u Kalesiji potvrdio je optužnicu Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), protiv Milenka i Slavojke Marinković koji su protivpravno lišili slobode i od kraja 2005. do 17. maja ove godine držali zatvorenu devojku iz Nemačke Betinu Zigner.

Bračni par Marinković se tereti se da je devojčicu, od njene 12 do 19 godine, držao zatvorenu, fizički i psihički je zlostavljao, nanosio joj fizičke povrede, nehumano se ponašao prema njoj, izgladnjivao je i terao je da radi teške poljoprivredne poslove, saopštilo je Tužilaštvo TK.

Nisu joj dopuštali bilo kakve kontakte sa drugim ljudima, nije pohađala školu i boravila je kod Marinkovića u mestu Karavlasi na području opštine Kalesija, bez ikakve dokumentacije.

Policija je 17. maja ove godine došla do informacija o zlostavljanju devojke i o tome odmah obavestila tužilaštvo.

Na mestu događaja je nađena devojka u teškom zdravstvenom stanju.

Devojka je odmah smeštena na sigurnu lokaciju, a bračni par je uhapšen. Marinkovićima je određen jednomesečni pritvor, kasnije produžen za još dva meseca.

Devojka se oporavlja u sigurnoj kući u BiH, uz medicinsku i drugu negu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja