IZ CG U SRBIJU PROŠVERCOVALI 60 SIRIJACA: Krivične prijave 5 državljan Srbije i jednom Crne Gore
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Od Podgorice ih vozili do Rožaja, a onda prebacivali preko granice

IZ CG U SRBIJU PROŠVERCOVALI 60 SIRIJACA: Krivične prijave 5 državljan Srbije i jednom Crne Gore

Crna Hronika -

PODGORICA - Crnogorske vlasti podneli su protiv pet državljana Srbije i jednog iz Crne Gore krivične prijave zbog sumnje da su prokrijumčarili 60 tražilaca azila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

A.K. (44), E.B. (26), I.S (31), H.E. (22) i E.E. (52) iz Tutina i S.A. (25) iz Rožaja se terete da su u dužem periodu organizovano krijumčarili ljude iz Crne Gore u Srbiju.

Prema navodima policije, veruje se da su ovih šestoro na organizovani način iz Crne Gore u Srbiju prokrijumčarili 60 ljudi, tzv. tražilaca azila, koji su u najvećem broju poreklom iz Sirije, i to u cilju sticanja imovinske koristi.

Grupa je preuzimala tražioce azila u Podgorici, a potom ih putničkim vozilom prevozila do Rožaja, odakle ih je krijumčarila u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Podnošenje krivične prijave nadležnom tužiocu rezultat je policijske akcije "Kolosek", koja je počela 2015. godine u cilju otkrivanja i suzbijanja krijumčarenja ljudi.

U aprilu 2015. uhapšeno je 18 osoba, od kojih je jedan državljanin Srbije, a ostali Crne Gore, zbog sumnje da su prokrijumčarili 138 tražilaca azila.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV Vesti 05.05.2017: Kada će biti iseljeni migranti iz centra Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track