DRAMA NA KARABURMI: Tinejdžeri ukrali sef od 150 kg, policija ih uhvatila posle jurnjave po krovovima
Foto: Vladimir Šporčić

FILMSKA POTERA

DRAMA NA KARABURMI: Tinejdžeri ukrali sef od 150 kg, policija ih uhvatila posle jurnjave po krovovima

Crna Hronika -

Trojica tinejdžera ukrala s pumpe sef težak 150 kilograma, policija posle jurnjave po krovovima ipak uspela da ih uhvati

BEOGRAD - Filmska pljačka, potera i hapšenje trojice razbojnika odigrali su se na Karaburmi kada su najpre obili benzinsku pumpu, iz koje su ukrali sef težak 150 kilograma, a potom su pobegli u jednu kuću i pokušavali da ga otvore brusilicom.

foto: Vladimir Šporčić

Kada ih je policija zatekla na delu, oni su počeli da beže preko krovova, ali su ubrzo uhapšeni. Kako saznajemo, u sefu je bilo oko 70.000 dinara.

A. M. (17), Ivan S. (19) i Srđan P. (19) došli su na pumpu u Ulici vojvode Micka u sredu oko dva sata posle ponoći. Pošto pumpa u to vreme nije radila, obili su ulazna vrata pajserom.

Vukli sef do kola

- Oni su najpre razvalili pult, a metalnu kasu su stavili na građevinska kolica - priča naš izvor upućen u slučaj.

Kolica su od težine pukla, pa su pretovarili plen u „fijat“ i prevezli ga kilometar i po dalje, do kuće u Ulici Milice Janković.

- Tu su pokušavali da otvore kasu. Razvalili su šarke i deo vratanaca, ali nisu mogli da otvore metalni sanduk, pa su na kraju uzeli brusilicu - kaže naš sagovornik.

Drske razbojnike ubrzo je prekinula policija.

- Pljačkaši su najpre odbijali da otvore vrata. To su učinili tek kad su čuli da policajci repetiraju pištolje. Tada su se uplašili i povikali: „Nemojte da pucate, evo odmah ćemo vam otvoriti!“ - objašnjava sagovornik Kurira.

foto: Vladimir Šporčić

Sakrio se pod ćebe

- Kada su se vrata otvorila, dvojica su pobegla, dok je jedan ostao unutra. Jedan begunac je uspeo da se popne na krov kuće, ali ga je policajac sustigao. Drugi je prešao susedno dvorište i prekrio se ćebetom, ali su mu ubrzo stavljene lisice - dodaje sagovornik Kurira.

Policija je u automobilu osumnjičenih pronašla pajser i drugi alat za obijanje, a u ukradenom sefu nađeno je 70.000 dinara.

Banda s Karaburme

IDOLI IM MAFIJAŠI SA SICILIJE

Uhapšena trojka na Karaburmi važi za problematičnu, a u prilog tome govore i njihovi profili na društvenoj mreži Fejsbuk.

Tako se uhapšeni A. M. na Fejsbuku potpisuje kao Bernardo Provencano, koji je bio jedan od glavnih vođa sicilijanske mafije Koza nostra. A. M., kao i njegovog uhapšenog ortaka Ivana S. u komentarima nazivaju i bandom i mafijom s Karaburme. Takođe, uhapšeni mladići su i navijači Partizana. Marija Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track