VIŠI SUD NOĆAS ODLUČIO: Uhapšenima u restoranu Durmitor određen pritvor
Foto: kurir

Osumnjičeni za nelegalno nošenje oružja

VIŠI SUD NOĆAS ODLUČIO: Uhapšenima u restoranu Durmitor određen pritvor

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu odredio je noćas pritvor do 30 dana za devet osumnjičenih za nelegalno nošenje oružja, za koje se veruje da su pripadnici kriminalnog klana iz Crne Gore, a prethodno je tužilaštvo protiv njih pokrenulo istragu.

foto: Stefan Jokić

Desetom osumnjičenom određena je mera zabrane komuniciranja i sastajanja sa određenim licima.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak osmorici odredio pritvor zbog osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema jednom osumnjicenom i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivicno delo.

U odnosu na jednog osumnjičenog, sudija je odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i izrekao mu meru zabrane komuniciranja i sastajanja sa određenim licima, napomenula je Stanković.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu se žaliti krivičnom vanraspravnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja. Tokom jučerašnjeg saslušanja u tužilaštvu, neki od osumnjičenih su se branili ćutanjem dok su drugi izneli odbranu.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv svih osumnjičenih za nelegalno nošenje oružja, rekla je portparolka Tatjana Sekulić.

Oni su uhapšeni u četvrtak u beogradskom restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track