UŽAS KOD LJIGA: Isekao ženu i golu je izbacio iz kuće!
Foto: Shutterstock

JOŠ JEDNO STRAVIČNO NASILJE U PORODICI U SRBIJI

UŽAS KOD LJIGA: Isekao ženu i golu je izbacio iz kuće!

Crna Hronika -

Slobodan Vujović iz sela Živkovci kod Ljiga nožem iskasapio suprugu Draganu (42), uhapšen posle krvavog pira

LJIG - Slobodan Vujović iz sela Živkovci u okolini Ljiga uhapšen je jer je nožem iskasapio suprugu Draganu (42), pa je svukao i golu izbacio iz kuće. Nesrećna žena je s teškim povredama lica, vrata i ruku zbrinuta u valjevskoj bolnici, dok je Slobodan uhapšen i određen mu je pritvor.

Kako saznajemo, porodična drama odigrala se u kući Vujovića, a nakon toga Slobodan je golu ženu isterao u dvorište.

Zapomagala

- Posle svađe Slobodan je nasrnuo nožem na ženu i isekao je na nekoliko mesta. Samo na licu ima dva ožiljka, sa obe strane lica, i to u dužini od 15 i 10 centimetara. Na bradi ima posekotinu od pet centimetara, dva rane ima na vratu i dve posekotine na šaci. Žena je zbrinuta u Urgentnom centru valjevske bolnice, gde je zadržana na daljem lečenju - navode naši izvori bliski istrazi.

Nasilje u porodici prijavile su komšije kada su čule zapomaganje nesrećne žene.

- Prvo se čula svađa, a posle toga i vriska. Na kraju je Dragana završila gola u dvorištu. Oni su se često svađali, nekoliko puta je dolazila policija, a Slobodan im je odranije poznat zbog porodičnog nasilja - pričaju komšije Vujovića.

Kako saznajemo, Slobodan i Dragana živeli su nevenčano pet godina, a brak su ozakonili pretprošle godine. Nisu imali zajedničku decu, a s njima u kući je često boravilo njeno troje dece iz prvog braka.

Međutim, rođaci uhapšenog Vujovića tvrde da je Dragana često odlazila od Slobodana i da ga je samo koristila.

foto: Kurir / Dado Đilas

Izdržavao tuđu decu

- Živeli su od njegove poljoprivredne penzije od 7.000 dinara. On je čak dva puta uzeo kredit da bi mogao da prehrani nju i njenu decu. Dok se on mučio, jer je imao zdravstvenih problema i jedva se kretao, ona ništa nije htela da radi. Često je odlazila od njega, skoro svakih mesec dana. Malo je bila kod njega, malo kod bivšeg muža u okolini Uba. Ona ga je samo koristila, školovao je njenu decu, izdržavao celu porodicu. Ovo mu je bio prvi brak, nije se do sada ženio niti je imao decu - pričaju rođaci uhapšenog Slobodana.

Slobodan Vujović je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilja u porodici i određen mu je pritvor od 30 dana.

foto: Dragana Udovičić

Vesna Stanojević

STROGE KAZNE ZA NASILNIKE

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, kaže da je veoma zadovoljna primenom novog zakona o nasilju u porodici.

- Videla sam da već ima dosta postupanja na osnovu novog zakona, čija je glavna prednost da se nasilnik izvede, izbaci iz stana. To je dobar primer, ako budemo radili tako i ako se to bude poštovalo, napravićemo nove pomake, da onaj ko se usudio na nasilje bude priveden i osuđen i da se zabrani prilazak žrtvi u momentu kada izađe iz zatvora - kaže Stanojevićeva.

Ona se osvrnula i na brutalno zlostavljanje žene u Ljigu.

- Tu treba izreći oštriju kaznu. On će sad biti u zatvoru 30 dana. Sud je sad taj koji treba da učini da on bude u što kraćem roku osuđen - dodala je koordinatorka sigurnih kuća.

Kurir / Slađana Stevanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track