ZLOČIN U BELGIJI: Ubica kralja dušeka pao u Crnoj Gori!
Foto: Kurir

RAZBOJNIŠTVO I UBISTVO

ZLOČIN U BELGIJI: Ubica kralja dušeka pao u Crnoj Gori!

Crna Hronika -

Beograđanin Miloš Trifunović (24) uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, po poternici koju je za njim raspisala Belgija

BRISEL/BEOGRAD - Crnogorska policija uhapsila je Miloša Trifunovića (24) iz Beograda, za koga se sumnja da je pre mesec dana počinio razbojništvo i ubistvo u Belgiji.

Kako saznajemo, belgijska policija sumnjiči Trifunovića da je sa još dvojicom pomagača 4. maja u belgijskom gradu Zurselu ubio Džerija Koemana (60), lokalnog biznismena koga nazivaju kraljem dušeka.

- Tri maskirana razbojnika su pola sata pre ponoći upala u porodičnu kuću Koemana u nameri da je opljačkaju. Džeri je sedeo u dnevnoj sobi i gledao televizor, dok je njegova supruga otišla u spavaću sobu da spava. Lopovi su najpre vezali Koemanu usta i nos lepljivom trakom. Jedan od njih je motrio na njegovu ženu i sve vreme je držao na nišanu, a dvojica su ispreturala čitavu kuću - pišu belgijski mediji.

Odneli nakit

Prema pisanju tamošnje štampe, trojica razbojnika su iz kuće Koemana odnela nakit i sat „roleks“.

- Kada je Džerijeva žena nakon razbojništva uspela da izađe iz spavaće sobe, zatekla je supruga bez svesti, vezanih usta i nosa. Ispostavilo se da se nesrećni čovek ugušio, jer mu razbojnici nisu odlepili nos i usta nakon što su obavili posao - pišu mediji.

Inače, pokojni Džeri Koeman je važio za uspešnog i omiljenog lokalnog biznismena.

- Imao je privatnu firmu za prodaju dušeka i posteljine. Iza sebe je ostavio troje dece, unuke i suprugu. U Zurselu za njega svi imaju samo reči hvale. Poznanici i prijatelji ga opisuju kao čoveka koji nije imao neprijatelja i koji je bio izuzetno pošten, vredan i kulturan - prenose belgijski mediji.

Pobegao u Srbiju

Kako saznajemo, nakon razbojništva lopovi su se razbežali. Policija je odmah pokrenula istragu, pa je tako jedan od počinilaca uhapšen u Belgiji ubrzo nakon pljačke i ubistva, dok je drugi osumnjičeni uhapšen nekoliko dana kasnije u Nemačkoj.

Belgijska policija je 24. maja raspisala međunarodnu poternicu za Milošem Trifunovićem zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu u Zurselu. Kako saznajemo, Trifunović je najpre pobegao u Srbiju, odakle je nameravao da pređe u susednu Crnu Goru.

- Uhapšeni je priveden istražnom sudiji, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Istraga

OSTAVILI DNK TRAGOVE

Prema pisanju belgijskih medija, policija je došla do počinioca pljačke zahvaljujući DNK tragovima nađenim u stanu Koemana, kao i video-snimku s kamera.

- Ubijeni biznismen se borio za svoj život, jer je uspeo da povredi jednog pljačkaša kome je potekla krv, koja je bila presudna za uzimanje DNK uzorka jednog od osumnjičenih. Takođe, porodični dom Koemana je pokriven kamerama, tako da je i taj snimak bio od velike pomoći - objasnili su izvori belgijskim medijima.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track