SPREMALI DA PRODAJU DROGU U ŠKOLI: Kod Lešča uhapšena dvojica petnaestogodišnjaka sa 50 paketića heroina
Foto: Nebojša Mandić

spremali za prodaju u školi

SPREMALI DA PRODAJU DROGU U ŠKOLI: Kod Lešča uhapšena dvojica petnaestogodišnjaka sa 50 paketića heroina

Crna Hronika -

Kod dvojice dečaka (15), malih maturanata, beogradska policija juče po podne našla je čak 50 paketića heroina za prodaju!

Heroin je zaplenjen kod tinejdžera P. D. (15) i njegovog vršnjaka i druga M. N., a policija ih je zatekla na primopredaji droge na okretnici autobusa 35 u blizini groblja Lešće u Beogradu, navodi Blic.

- Droga je bila upakovana u paketiće, spremna za prodaju. Zasada nije poznato od koga su dečaci drogu nabavili, i to je predmet dalje istrage. Pretpostavka je da je heroin trebalo da prodaju svojim vršnjacima, drugarima iz škole. Takođe se istražuje da li su možda i ranije drugarima prodavali narkotike - kaže sagovornik blizak istrazi.

foto: Stefan Jokić

Izvor napominje da, koliko su maloletni dileri bili obazrivi, svedoči i to da su se sastali na okretnici autobusa, u blizini groblja, gde inače u popodnevnim satima nema mnogo prolaznika.

- Strašno je što među dilerima ima sve više tinejdžera, pa čak i onih koji još pohađaju osnovnu školu. Njih vrbuju stariji dileri jer im je cilj da u narkomaniju uvuku što mlađu decu. Najpogodniji za prodaju narkotika drugoj deci su upravo deca, odnosno njihovi vršnjaci. Oni su najmanje sumnjivi, stalno su u kontaktu sa vršnjacima i drogu mogu da im ponude na raznim mestima na kojima se okupljaju klinci koja nikome nisu sumnjiva - napominje naš sagovornik.

Zanimljivo je da ni D. P. ni njegov drug M. N. nisu poznati kao problematični momci i do sada nisu registrovani po nekim ozbiljnijim krivičnim delima. Obojica potiču iz „normalnih“ porodica, a o njihovom privođenju zbog droge obavešteni su i njihovi roditelji.

Dvojici malih maturanata nije određeno zadržavanje do 48 sati, već je krivična prijava protiv njih, zbog sumnje da su trgovali drogom, podneta

redovnim putem.

(Kurir.rs/Blic, A.Ž. Adžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest žene čije je majka stradala u poplavi u Uljmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track