POKOSIO UČENICE NA PEŠAČKOM: Bahatom policajcu preti suspenzija!
Foto: /

ISTRAGA u Nišu

POKOSIO UČENICE NA PEŠAČKOM: Bahatom policajcu preti suspenzija!

Crna Hronika -

Niška policija čeka zapisnik sa nesreće, nakon čega bi mogla da suspenduje službenika M. K. (30), koji ju je skrivio, i to do okončanja disciplinskog postupka

NIŠ - Saobraćajna nesreća koja se prekjuče dogodila u niškom naselju Nikola Tesla, kada je policajac M. K. (30) na pešačkom prelazu udario četiri devojčice, izazvala je gnev meštana. Oni su juče blokirali Bulevar cara Konstantina, gde se nesreća dogodila, zahtevajući da gradsko rukovodstvo zaštiti njihovu decu od daljeg stradanja.

Podsetimo, učenice šestog razreda M. M., A. K., T. K. i E. K., uzrasta 12 godina, povređene su juče na putu do škole, a dve od njih su zadobile teške povrede.

Procedura

Na njih je na obeleženom pešačkom prelazu naleteo „pežo“ kojim je upravljao M. K. Kako saznajemo, protiv policajca će biti pokrenut disciplinski postupak, do njegovog okončanja on će najverovatnije biti suspendovan.

Kako je za Kurir ispričao dobro obavešten izvor, čeka se zapisnik s uviđaja kako bi ova procedura mogla da započne.

- Ćerkici predstoji dugotrajno lečenje jer je zadobila tešku povredu vilice. Četiri zuba su joj polomljena, jedan joj se skroz zabio u vilicu, pa će biti potrebna operacija. Žali se i na bolove u kičmi, zbog čega će joj biti urađena dijagnostika magnetnom rezonancom. Ostali pregledi nisu pokazali druge povrede. Mnogo smo zabrinuti, ali smo ipak srećni, dete je moglo da ostane mrtvo na mestu - kaže Milan M., otac najteže povređene devojčice M. M.

Protest

Slobodan S., otac A. S., koja je takođe povređena u udesu, kaže da su spremni da nastave proteste sve do ispunjenja zahteva.

- Jutros smo se sastali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i zatražili postavljanje platformi na pešačkim prelazima, semafore kako bi se ograničila brzina na Bulevaru cara Konstantina. Zatražili smo i prisustvo policije na ovoj deonici u periodima kada deca odlaze u školu i vraćaju se kućama. Dobili smo obećanja da će to biti učinjeno, a u suprotnom, proteste ćemo nastaviti - najavio je otac devojčice.

Human potez supruge policajca

POSETILA DECU U BOLNICI

Otac povređene devojčice Milan M. kazao je da je supruga policajca koji je skrivio nesreću posetila u bolnici njegovu ćerku i ostale povređene devojčice.

Kurir/Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track